האם זה נכון מבחינה רפואית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/01/2022 | 07:01 | מאת: חרדה

בן 27 בריא, סובל מהפרעת פאניקה, שפעם בכמה חודשים שולחת אותי יישר למיון במחשבה ש״הנה הפעם זה ההתקף לב/חנק״ *למרות שהלב שלי נבדק בכול הבדיקות הקיימות ברפואה ללב* לאחרונה חשבתי על רעיון לשים עליי שעון אפל, שבמקרה של התקף חרדה יוכל להציג לי ״אחוז חמצן״ ואק״ג (גם אם לא מדוייק ב100% אלא רק ב80-90%) ולהרגיע אותי שניה לפני שאני רץ למיון שגם הפעם הכול בסדר.. זה קורה לעיתים מאוד רחוקות אך לפחות פעם בשנה שאלתי היא פשוטה האם בעת התקף כזה (מבחינה רפואית) במידה ואני מצליח להשיג נתון אקג ומד חמצן ורואה שאכן החמצן הוא באזורי ה90+ והאק״ג תקין לחלוטין, אני יכול להגיד לעצמי שמבחינה רפואית ככול הנראה אינני עובר חנק/התקף לב שזה הדברים שבדרך כלל עולים במוחי (והכי מצחיק שזה בגלל היפרונטלציה) בכול אופן הבנת אותי. מודה לך

אני חושב שמוטב לנסות לטפל באופן מקצועי בבעית החרדה. אני בספק אם אמצעי טכנולוגי יכול להרגיע אותך אבל ניתן לנסות ולראות.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)