חבלה באף- שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/12/2021 | 13:02 | מאת: עירית

שלום ד"ר, בני בגיל 25, נפל, החליק והאף שלו נכנס בעמוד. לאחר חבלה זו איזור גשר האף עם שטפי דם ונפיחות לא היה דימום פנימי. אלא חיצונית על גשר האף היה דימום רב ניראה כחתך בעור שהתקלף. לי נראה שהאף התעקם באיזו גשר האף. בני מסרב לגשת למיון או למרפאה וש בו פחד מרופאים. שזו בעיה בפני עצמה. 1. האם בצילום רנטגן רגיל מאבחנים שבר אף? איזה צילום רנטגן לבקש? "אף רגיל" ? פרופילים ימין/שמאל? אשמח אם תציין את שם הצילום במדויק בכדי שאבקש מרופאת המשפחה. והאם שבר יראה שלושה ימים לאחר החבלה? 2. מקווה שאין שבר והחבלה תחלוף מעצמה. במידה ואכן יש שבר, חבישה וסד במרפאה תסייע ללא כל פעולה כרורגית? אשמח לסיוע בתשובתך. תודה.

אבחנה של שבר באף היא קלינית בעיקר, רוב השברים מאפשרים המתנה של שבוע ואז מנסים לשחזר לאחר שהנפיחות יורדת. עדיף לגשת לרופא אא״ג.

חשוב גם לשלול המצאות של המטומה בתוך האף.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)