שאלה דחופה בנושא תחושת שריפה בכף הרגל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/12/2021 | 22:40 | מאת: יובל

שלום ד"ר אינני יודע למי לפנות בנושא חוץ מלמוקד רפואה דחופה אך אני לא בטוח שיש בכך צורך. אני סובל מבלט דיסק בגובה L4-L5 המלווה בעקמת קלה בגב העליון + סקרליזציה של L5 כל כמה זמן בשנים האחרונות יש התפרצות של כאבים וכמה ימים שמלווים בתחושה קשה של דלקת אשר לא מרפה בכל מנח אפשרי, כולל שכיבה. בימים האחרונים אני נמצא בהתפרצות כזו שוב. אך מה שמדאיג אותי הפעם במיוחד זה שאני חווה גם נימולים ברגליים וכל מיני הרגשות תחושתיות שאני מתקשה להסביר ברגליים, ובשעות האחרונות - וזה העניין - תחושת שריפה/צריבה בכף רגל שמאל שדי מדאיגה אותי. כן אגיד שאני חווה תחושת כוח מלאה ברגליים, ואין סימפטומים של איבוד תחושה או כוח ברגליים או בסוגרים. האם יש משהו דחוף שצריך לעשות כעת? ומה דעתך? הוזמנתי בזמנו לזריקות במרפאת כאב אך דחיתי זאת פעם אחר פעם מחששות. אשמח לשמוע ממך. תודה. יובל

אומנם זו לא שאלה בתחום הפורום, אתחיל בזה שאין פה משהו ״דחוף״ למרות הסבל, ובמוקדי רפואי דחופה וגם במיון בבית חולים אין עזרה מיידית. הנושא של כאבי גב הוא מורכב, יש צורך בבדיקה גופנית טובה ומלאה, לעתים הכאבים נובעים מבעיות שרירים בין אם זה שרירי הגב התחתון או העכוז, גם הם יכולים לגרום לכאב מוקרן ברגליים. חשוב לדעת מה היה ב- CT במדויק, אם כי במידה והיית במרפאת כאב ומעוניינים לתת זריקות אז כנראה שיש לחץ מסוים שם.ֿ בעיקרון כל עוד אין חסר מוטורי הטיפול הוא שמרני בין אם פיזיקלי, תרופתי או הזרקות לעמ״ש. במידה והכאבים והתחושות הסנסויות יימשכו ניתן להעזר בתרופות לכאבי נוירופתי (במידה והוחלט שמדובר בכאבים עקב פריצת הדיסק) כגון: אלטרול, סמבלטה, ליריקה, כמו כן ביצוע בדיקת EMG כולל QST. בשלב הזה הייתה מנסה להעזר בחימום מקומי, שימוש במכשיר TENS במידה וישנו ואולי לשקול דיקור יבש אצל מדקר טוב. כל טוב

כמובן שהייעוץ הוא קוים כלליים וחשוב להתאימם למטופל הספציפי על ידי רופא או פיזיותרפיסט מנוסה.

24/12/2021 | 13:17 | מאת: יובל

תודה רבה על התשובות שלך

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)