היפוגליקמיה בכלל, ולילית בפרט

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/11/2021 | 23:10 | מאת: יעל

שלום האם באנשים שאינם מוגדרים כחולי סוכרת יכול להיות מצבים של היפוגליקמיה בכלל, ולילית בפרט? והאם התיאור של הזעה בלילה במקרה של היפוגליקמיה זו הזעה בכל הגוף או אפילו רק בראש ופלג גוף עליון? ואדם שמתעורר בלילה מזיע מאוד (בדיקות דם כלליות תקינות), האם צריך לחשוש שמדובר בנפילת סוכר גם אם אינו סוכרתי? תודה

יכול להיות היפוגליקמיה ללא סוכרת, מה שמצריך בירור בעניין. הזעה בלילה יכולה להיות ממספר סיבות ולא בהכרח היפוגליקמיה. אם הוא קם מזיע מאוד שימדוד סוכר פעם אחת, האם ההרגשה משתפרת לבד לאחר נטילת סוכר? יש צורך לגשת לרופא המשפחה לבירור

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)