שאלות בקשר לתגובה אלרגית מאנטיביוטקה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

06/09/2021 | 03:25 | מאת: מר היפוכונדריה

אהלן. אני בן 30 היפוכונדר רציני קיבלתי אנטיביוטיקה אזניל. ויום אחרי קראתי בעלון תרופות . שיש פוטנציאל לתגובה אלרגית חריפה התנפחות גרון קשיי בליעה חנק מייד לאחר שקראתי התחלתי לחוש גוש אדיר בגרון. ואני מרגיש שאני מתקשה לנשום (ועדיין כותב לך כאן איזה מצחיק זה) שאלתי היא האם תגובה אלרגית חריפה מופיעה אחרי יום שלם? או שאם היא לא הופיעה מייד לאחר נטילת התרופה אני יכול להיות רגועה בנוסף שאלה נוספת. באופן כללי תגובות אלרגיות מאנטיביוטיקה מתי מופיעות(שאדע להבא) ושאלה אחרונה בעברי כבר נטלתי אזניל ללא בעיה, האם עצם נטילה של חומר בעבר ללא בעיה, שוללת תגובה אלרגית חמורה בעתיד? זאת אומרת אם לא הייתי אלרגי פעם לא אמור להיות גם היום אני בהלם שאני יושב בבית בטוח שאני נחנק למוות ועדיין כותב לך כאן פוסט

06/09/2021 | 04:16 | מאת: המשך קצר

בנוסף האם שלשולים מיימים 4 שעות לאחר נטילת התרופה הוא נפוץ? והאם עשוי לפגום ביעילותה?

אלרגיה קשה בדרך מופיעה בשעה הראשונה לאחר התקלות בגורם המעורר אותה, זה יכול לקחת עד 6 שעות, ובמקרים נדירים אף יותר. קרוב לוודאי שאתה לא סובל באמת מאלרגיה, במיוחד שנטלת אזניל בעבר. יש מספר סוגי תגובות אלרגיות וחלקן יכולות להתפתח גם אצל מישהו שבעברו נטל את התכשיר אבל זה נדיר יותר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)