מספר טסיות בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/08/2021 | 18:36 | מאת: יוסף

אני בן 23 ובבדיקת דם יצא 130,00 טסיות שהסתכלתי אחורה אני רואה שגם 6-8 שנים אחורה בכול בדיקות הדם שלי הטסיות נעות בין 130 ל160 אלף כאשר 150 זה התקין. ומלא פעמים זה אני מתחת לא נמצאה לזה סיבה בכול הבדיקות שעשיתי והרופא משפחה אומר שזה בסדר אבל בכול זאת קראתי קצת דברים מפחידים האם זה משהו שצריך להדאיג? האם מספר כזה של טסיות מעמיד אותי בסכנה לדימומים וכאלה כפי שאומרים שרושמים באינטרנט טסיות נמוכות או שבטסיות נמוכות מתכוונים למספרים יותר קטנים משלי? מתי זה דורש טיפול אם בכלל?

אין לך מה לדאוג. המספר הזה לא מעמיד אותך בסכנה לדימומים, וכעת הייתי עוקב בבדיקה פעם בשנה במידה ושאר ספירת הדם תקינה.

15/08/2021 | 18:13 | מאת: המשך

Rbc של 4.8 במקום 5.0 מינימום (מעט פחות מהנורמה) Rdw-sd של 37 במקום 39 מינימום וpct של 0.15 במקום 0.2 כול שאר הספירה (ספירה מלאה) תקינה היטב, האם זה אומר שהבדיקה מוגדרת תקינה?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)