לאחר ct חזה 1 תוצאות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/06/2021 | 19:55 | מאת: עידו

אני קצת בלחץ מתוצאות הct שלי… אשמח לפירוש רק אציין שאני אסתמטי מילדות. ממצאי סריקה בחלון לריאות: שינויים ברונכיאקטטים טובלרים פרא - הילרים. הצללות עדינות בצורת זכוכית מט. באספקטים אחוריים של האונה ימנית עליונה ותחתונה. פסים פיברוטים באונה אמצעית ולינגולה. ללא ממצא נודולרי חשוד.

שלום, בן כמה אתה? למה בוצעה בדיקת ה- סי טי? האם סבלת מדלקות ריאה בעבר?

09/06/2021 | 16:50 | מאת: עידו

בן 34 לא הייתה לי דלקת ריאות בשנים האחרונות… ניגשתי לעשות סי טי לאחר תאונת דרכים שבה היו לי כאבים בחזה ככה וקצת קושי לנשום ככל הנראה מהחגורה. אני אסתמתי בחילופי עונות ובשנה האחרונה קצת יותר קושי לנשום וכאבים/לחצים בחזה תחת הצלעות בלי קשר לתאונה. האם יש פה משהו מסכן חיים?

לא. אין כאן שום דבר מסכן חיים. ככל הנראה הממצאים קשורים באסתמה ואולי דלקות ריאה בעבר. מומלץ ביקורת של רופא ראות ומעקב שלו.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)