פציעה בברכיים וחדירת מזהמים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/05/2021 | 20:16 | מאת: עדי

שלום דר . הבת שלי בת 3 היום ברחוב רצה ונפלה ושפשפה את 2 הברכיים- לא פצע עמוק אבל שפשוף שירד קצת דם.. לקח שעה וחצי עד שהצלחתי לשטוף לה את האיזור במים ואחכ בסבון.כלומר מרגע הפציעה במשך שעה לא ניקינו את האיזור..עכשיו 3 שעות אחרי האיזור טיפה התנפח ואדמומי. אין הפרשה.האם מסוכן שיחדרו ככה חיידקים לדם או שיתפתח זיהום? על מה עלי לעקוב? תודה רבה

שלום רב, זה טבעי שזה יתנפח ויהיה מעט אדום, להקפיד לשטוף עם מים וסבון פעמיים שלוש ביום, כאשר להשאיר את הסבון למשך 30 שניות לפחות. לשים לב להתפתחות של סימני זיהום, סבירות נמוכה בסך הכל, כגון אודם ניכר, בוהק לרוב, חום מקומי ניכר וכו׳. העניין השני הוא החיסון נגד טטנוס, במידה והילדה מחוסן בהתאם לגיל וקיבלה את חיסוני השנה הראשונה לחיים אין צורך בצעד כלשהו, במידה ולא, יש צורך בהשלמת חיסונים. כל טוב

25/05/2021 | 08:45 | מאת: עדי

בוקר טוב תודה על המענה .היא מחוסנת לפי שגרה. הנפיחות ירדה נשאר רק סימן שפשוף בצבע אדום/שחור/חום. אעקוב אחריה. אגב מה זה חום מקומי? חום במקום הפצע או חום גוף שעולה כמו במחלה? תודה רבה על המענה בפורום.

בכיף. חום מקומי זה חום באזור הפצע, אבל הכוונה חום משמעותי, כי תמיד האזור יהיה חם יותר מהסביבה במידה קלה.

25/05/2021 | 11:06 | מאת: עדי

תודה רבה דוקטור מחאגנה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)