עובש ותסמינים נשימתיים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/05/2021 | 02:14 | מאת: טל

שלום רב, אני משתעלת מזה 3 שבועות במהלך רוב שעות היום, ממש נחנקת, בעיקר בלילה. הייתה הטבה באמצע למספר ימים, ממש כמעט נעלם, בתוכם היו יומיים של שלשולים שעברו עם הרבה כדורי "קל בטן" ולאחר כמה ימים חזרו התקפי השיעול הנוראיים. הרופאים אמרו ויראלי ויעבור ו"כולם כך", הגרון תקין הריאות נשמעות תקין, אין חום, אין נזלת. נזכרתי שטרם תחילת השיעול ניקיתי ארון עץ שהתפתח בו עובש נוראי בחדר הרחצה שלי ועכשיו אני חרדה נורא שחטפתי מוקורמיקוזיס או אספרגילוס. יש לי תור לרופאה ולצילום חזה רק ביום ראשון ואני מטפסת על הקירות בינתיים. האם זה סביר? האם יש דרך לדעת עד ליום ראשון? להעריך סבירויות? למשל העובדה שאין לי חום משנה? או שהשיעול אינו דמי? אין לי מחלות רקע אבל אני נוטה "לתפוס" הרבה דברים וחושבת שהמערכת החיסונית שלי חלשה וגם התזונה שלי לא טובה וירדתי משמעותית במשקל בשנה האחרונה. איך בודקים את הדברים הללו בכלל? בבקשה עזור לי אני ממש מטפסת על קירות. תודה.

שלום, קרוב לוודאי שהרופאים צודקים ואת סובלת בסך הכל מוירוס נשימתי, השיעול יכול להמשך עד 6 שבועות בחלק מהמקרים. לגבי זיהומים פטריתיים, אם את לא מדוכאת חיסון או סובלת מסוכרת, הסבירות שאת סובלת מהזיהומים הללו נמוכה ביותר. אין סיבה להלחץ, תעשי צילום חזה, אם השיעול נבחני אפשר לעשות בדיקת למחלת השעלת ולהמתין קצת, בשלב הזה לא נדרש בירור רחב יותר לשיעול כרוני. לגבי הירידה במשקל, יש צורך בבירור בתלות באחוז הירידה במשקל, בגיל שלך, גורמי סיכון משפחתיים, עישון וכו׳. כל טוב

21/05/2021 | 18:56 | מאת: טל

תודה רבה על התשובה המקיפה. אין לי סכרת או דיכוי חיסון למיטב ידיעתי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)