טטנוס ועליית חום אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/05/2021 | 09:49 | מאת: נדיה

שלום. הבן שלי בן 5 לפני 9 ימים נחתך קלות)ירד קצת דם(מחוט מתכת חלוד בחוף הים. בפעם האחרונה שקיבל חיסון טטנוס היה בדיל שנה(לפני למעלה מ4 שנים) היום התחיל להעלות חום וחולשה הוא לא התראה עם אנשים או ילדים בשבוע האחרון(היה כל השבוע איתי בבית) כך שקשה לי להאמין שנדבק ממישהו במחלה ויראלית. האם יכול להיות קשור לחתך? האם אלו יכולים להיות תסמינים של טטנוס? מה עלי לעשות? תודה

שלום, הסבירות שמדובר בתופעות של מחלת הטטנוס נמוכה ביותר, למיטב זכרוני הבן שלך מחוסן כמקובל וכבר קיבל 3 חיסונים נגד טטנוס בתרכובות השונות של חיסוני הילדים עד גיל שנה, לאור כך הסבירות שמדובר בסימני טטנוס היא קלושה. תסמיני הטטנוס לרוב מלווים בנעילת לסתות, קשיון שרירים, דופק לב מואץ ועוד כמה. קרוב לוודאי שמדובר במחלת חום רגילה של ילדים. יש צורך גם בבדיקת האזור של הפצע, האם נראה אדום? הפרשה מקומית? חום מקומי?

17/05/2021 | 11:25 | מאת: נדיה

נכון. מחוסן לפי השגרה.חיסון אחרון לפני 4 שנים. החתך היה בבוהן ברגל וכרגע אפילו לא רואים אותו..נעלם לחלוטין. כרגע לא נראה שיש נעילת לסתות או קשיון שרירים..הוא רק עם חום גבוה חלש ועייף(ישן כל הזמן) אז לדעתך כרגע אין צורך לפנות למיון בחשד לטטנוס? היות וזה חג ואין רופא ילדים אשמח לדעת מהם סימני האזהרה לפנות למיון? תודה רבה על המענה הזריז

17/05/2021 | 13:22 | מאת: נדיה

סליחה רק מוסיפה שגם מתלונן על כאבי בטן. תודה רבה שוב

שוב, קרוב לוודאי שמדובר בוירוס עונתי של ילדים. אם הילד נראה מאוד חלש, לא אוכל ולא שותה ולא נראה טוב לפנות למיון או למוקד רפואי. אם יש התכווצויות שרירים, נעילת לסת ודברים שקשורים בשרירים זה מעלה חשד לטטנוס, אבל שוב, בישראל, ילד שקיבל את החיסונים כמקובל אמור לקבל 3 זריקות אנטי טטנוס לפחות עד גיל שנה. פצעים, בהקשר של טטנוס, נחלקים לפצעים קלים וכאלה שלא קלים, גם אם נחמיר ונחשיב את הפצע שלו ״לא קל״ יש צורך במתן זריקת דחף לאחר 5 שנים מהזריקה האחרונה. לאור זה אני אומר שוב, הסבירות שמדובר במחלת הטטנוס מאוד נמוכה. כל טוב. אשמח לעדכון בהמשך

17/05/2021 | 21:19 | מאת: נדיה

תודה רבה לך על המענה המפורט והזריז. ממש מעריכה. הילד חזר לעצמו בשעות הערב.. החום ירד ולא חזר, התאבון חזר גם. כנראה אגן היה משהו חולף . תודה דר חוסאם!

בכיף. כל טוב לכם

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)