פצע בילד בן 5 וטטנוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/05/2021 | 20:46 | מאת: נדיה

שלום. הבן שלי בן 5 נחתך היום שריטה לא עמוקה אך ירד קצת דם בבוהן ברגל מחוט מתכת חלוד שהיה בחוף הים. החוט היה ממש חלוד.. אחרי 5 דקות מצאתי ברז שטפתי לו במים וסבון.כרגע נשארה בבוהן כמו נקודת דם והעור סביב קצת התקלף. הוא מחוסן לפי השגרה.כלומר קיבל טטנוס לפני 4 שנים כשהיה בן שנה האם יש צורך ללכת להתחסן במנת דחף היות ועברו 4 שנים? בהנחה שהיה טטנוס על הברזל החלוד, האם החיסון לפני 4 שנים בוודאות מגן עליו? על מה עלי לשים לב? תודה רבה   תגובה

אין צורך במנת דחף. הפצע לפי הסיפור מוגדר כפצע קל שנשטף לאחר זמן קצר וקיים חיסון מלפני פחות מ- 5 שנים.

08/05/2021 | 21:03 | מאת: נדיה

תודה רבה על המענה הזריז מרגיע מאד

לשים לב לסימני זיהום חיידקי משני כגון נפיחות מקומית, אודם ורגישות. מומלץ לשטוף עם מים וסבון פעמיים ביום.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)