על רקע מקרה שפורסם בתקשורת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/04/2021 | 16:57 | מאת: דודו

נראה שדעת הקהל חושבת שבכל פעם שאדם מתפרץ לחדר מיון וצועק שהוא אלרגי אז איש הצוות הקרוב ביותר אמור לתקוע לו אפיפן מיד בלי לשאול שאלות ובלי בדיקה כלשהי. האמנם? אתה יכול לשפוך קצת אור על הנוהל או התרגולת לטיפול במקרים כאלה?

לא, זה לא נכון. האדרנלין, החומר שנמצא באפיפן, מיועד לטיפול במצבי אלרגיה מסכני חיים, מה שנקרא אניפלקסיס. לצורך קביעת אבחנה זו קיים קריטריון, במידה והמטופל לא עונה על הקריטריון אין צורך בטיפול הנ״ל, יקבל טיפול כמקובל וישהה בהשגחה. בחלק מהמקרים הולכים לחומרה, למשל מצבים של אנשים שסבלו מאירועים קודמים של אנפלקסיס וכו׳.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)