רצף אירועים בעקבות איבוד דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/04/2021 | 18:20 | מאת: אבי לוי

למיטב הבנתי מוות, לא מוות מוחי, נקבע כאשר המוניטור מראה שהלב הפסיק לפעול, קו ישר, דופק ירד לאפס, לחץ דם ירד לאפס. השאלה שלי היא : אם נניח שיש דימום חיצוני, לא פנימי, ואדם מאבד דם, מדוע הלב מפסיק לפעול ולא ממשיך לפעול על ריק? מדוע הריאות לא ממשיכות לפעול, אומנם ללא תועלת כי אין דם שיעבור חימצון? האם המוח שלא מקבל דם משבית הכל? לא ברור לי מה רצף האירועים, מה גורם למה.

המוח והלב ברגע שאין מספיק דם וחמצן מפסיקים לעבוד. זה בקיצור נמרץ. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)