סיטי פרפוזיה............

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/04/2021 | 11:42 | מאת: יאיר

שלום דר רציתי לדעת האם המכשיר שעושה סיטי רגיל זה אותו המכשיר שעושה גם סיטי פרפוזיה או שזה מכשיר אחר? ורציתי לדעת מה ההבדל בין סיטי אנגיו וסיטי פרפוזיה? תודה

זה אותו מכשיר רק הפרוטוקול שונה. בדיקת CT- פרפוזיה של המוח היא בדיקה שמדגימה את כמות ואיכות הזרימה של דם באזורים ומבנים שונים במוח. סיטי פרפוזיה מאפשר הבחנה בין רקמות הניתנות להצלה ברקמה הפגועה לרקמות אשר הנזק הוא סופי. CT אנגיו מדגים את העורקים והאם יש שם היצרויות או קרישי דם שחוסמים אותם. שתי הבדיקות ביחד עם CT רגיל ללא חומר ניגוד מהוות פרוטוקול בדיקה בחולים עם חשד לשבץ מוחי בשעות האחרונות לצורך החלטה על דרך הטיפול.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)