פענוח תוצאות בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/03/2021 | 12:59 | מאת: ניצן

אם אפשר להגיד לי מה התוצאות בדיקת שתן אומרות אני בת 22 לוקחת יאז וללא מחלות רקע שם הבדיקה GLUCOSE - U STRIPתוצאה Norma שם הבדיקה BILIRUBIN- U STRIPתוצאה NEG שם הבדיקה KETONES- U STRIPתוצאה NEG שם הבדיקה SPECIFIC GRAV-U STRIתוצאה 1.028 שם הבדיקה NITRITE- U STRIPתוצאה NEG שם הבדיקה LEUCOCYTES - U STRIPתוצאה 500 cells/µl שם הבדיקה UROBILINOGEN-U STRIPתוצאה Normal שם הבדיקה ERYTHROCYTES-SEDתוצאה 60 /HPF שם הבדיקה MUCUS-SEDתוצאה MANY שם הבדיקה SQUAMOUS EP CELLתוצאה MANY שם הבדיקה Ca OXALATE DEHYD SEDתוצאה FEW שם הבדיקה PROTEIN- U SAMPLEתוצאה 236 mg/dL שם הבדיקה CREATININE- U SAMPLEתוצאה 477.9 mg/dL שם הבדיקה PROTEIN/CREAT RATIOתוצאה 493.83 mg/g creat

שלום, יש לגשת לרופא המשפחה לצורך בירור בדיקות מעבדה שנלקחו. בשתן יש כדוריות דם לבנות, שזה בפני עצמו לא אומר כלום אצל בחורה צעירה במיוחד אם אין סימפטומים של מערכת השתן. יש מיעוט כדוריות דם אדומות, האם הבדיקה בסמוך לווסת? דלקת דרכי שתן? כמו כן יש חלבון בשתן, אם הבדיקה לא סביב תקופת ווסת ואין מחלת חום כעת יש צורך בהמשך בירור המצאות חלבון בשתן. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)