תופעות לוואי אחרי חיסון קורונה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/02/2021 | 15:28 | מאת: עדי

שבת שלום. עברתי חיסון שני לפני 5 ימים.תופעת לוואי שטרם חלפה היא אדמומיות שהתפשטה באיזור ההזרקה ונשארה סטטית בימים האחרונים- בקוטר 3-4 סמ אני מעריך וכאב נסבל באיזור האדמומיות, כאמור זהו היום החמישי . אין נפיחות באיזור או חום או כל תופעה אחרת. מרגיש טוב. המקום היה קצת חם כמה ימים וזה חלף. האם זו תופעת לוואי הגיונית של החיסון? חשבתי שאדמומיות וכאב חולפים תוך יום יומיים. איך יודעים שלא התפתח זיהום צלוליטיס? בריאות ושבת שלום

ייתכן מאוד ומדובר בתופעת לוואי של החיסון. ברוב המקרים הממצאים חולפים לאחר יום יומיים, לעתים קצת יותר. ממליץ על טיפול אנטי-אלרגי מקומי כגון פניסטיל. צלוליטיס לרוב מלווה באדמומיות בוהקת, רגישות ניכרת למגע, חום מקומי ניכר.

20/02/2021 | 21:40 | מאת: עדי

תודה רבה, זה חלף:) כנראה אכן תגובה לחיסון ותודה על הפורום הנהדר והחשוב הזה

בכיף. תודה לך וכל טוב שיהיה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)