התייעצות בקשר למחלת הכלבת.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/12/2020 | 20:11 | מאת: עומר ג'

היי. אני אספר רקע קודם. בסוף חודש שעבר היה לי מקרה של חשד לחשיפה לכלבת שבעקבותיו התחלתי ב1.12 חיסונים שסיימתי אותם ב15.12 ובנוסף קיבלתי גם חיסון סביל 3 ימים אחרי שהתחלתי חיסונים פעילים אבל בגלל שהפגיעה הייתה בראש חיסנו אותי סביל בכתף ובטוסיק. אתמול טיילתי עם חבר בתל אביב בלילה באזורים חשוכים ליד פארקים ועצים ועברו שמה מלא עטלפים. מה שקרה זה שאחרי שאני חזרתי הביתה אני שם לב בפנים לסימן של 2 נקודות שירד בו קצת דם. לפי מה שידוע לי המראה שלו יכול להיות נשיכה של עכביש או של עטלף. עכשיו החשש שלי הוא שהפעם היה לי חשיפה נוספת והפעם עם עטלפים שאולי הם נשכו אותי או משהו בלי ששמתי לב למרות שלא זכור לי דבר כזה אבל היו באזור מלא עטלפים. הלכתי היום למשרד הבריאות ובהתחלה רצו לחסן אותי 2 חיסונים נוספים. לאחר התייעצות עם רופא בכיר יותר הם החליטו שאין סיבה לחסן אותי ושאני מחוסן ושגם אם היה לי חשד לחשיפה אחרי שסיימתי רצף חיסונים אני מחוסן. ושאלתי אותם לגבי בדיקת נוגדנים והם אמרו לי שאפשר לעשות דבר כזה רק חודש אחרי החיסון האחרון ואני בלחץ גדול שהפעם באמת הייתה לי חשיפה לכלבת כי הסימן של ה2 נקודות האלה גם דימם קצת ואני מפחד שעטלף גרם לזה בלי ששמתי לב ואני לא יכול להירגע. אני רציתי שיחסנו אותי שוב ליתר ביטחון אבל הם אמרו שכבר חוסנתי ושאין צורך אבל אני לא מפסיק להילחץ מהמחשבה שאולי הייתה חשיפה לכלבת ואני לא עושה עם זה כלום כי בכל זאת עברו באזור מלא עטלפים לא יכולתי לראות אם מישהו עשה לי משהו בלי ששמתי לב. השאלה שלי היא האם אני באמת מחוסן כמו שהם אומרים אם קיבלתי 4 מנות חיסון והייתה לי פגיעה שבוע אחרי שסיימתי את מנות החיסון. החיסון עדיין אמור להיות תקף עדיין אמורה להיות לי רמת נוגדנים סבירה כדי להיות רגוע מזה שהם לא רצו לחסן אותי שוב? אני יודע שזה לא כל כך המקום לשאול אבל במשרד הבריאות אין עוד עם מי לדבר ואני רוצה חוות דעת מרופא נוסף. בנוסף קראתי גם מאמר בריטי כלשהו שאומר שגם אם היה חשד לפגיעה עד 3 חודשים מהרגע שבן אדם סיים סדרת חיסונים אז אין צורך בחיסונים נוספים אבל קראתי שלמרות זאת היו כאלה שחוסנו גם יומיים לאחר שסיימו סדרת חיסונים עקב חשד לפגיעה נוספת. אז האם יש לי צורך להישאר בדאגה? האם יש דרך לקבל בכל זאת 2 חיסוני דחף ליתר ביטחון? כי אני לא יכול להירגע מהעובדה שאולי נחשפתי למחלה ושאני לא עושה עם זה כלום. כי אי אפשר לחכות עוד חודש לבדיקת נוגדנים כי אם נחשפתי למחלה והייתי אמור לקבל חיסונים שלא נתנו לי בגלל שסיימתי סדרת חיסונים לפני שבוע אז המחלה יכולה להתפרץ חלילה. ניסיתי גם להציע להם לחסן אותי בתשלום ליתר ביטחון והם סירבו ואמרו לי ללכת הביתה חוות דעתך בבקשה. לפחות שאדע אם יש לי סיבה לדאגה ואם הסדרת חיסונים שהשלמתי לפני שבוע אמורה לכסות אותי במקרה וכן היה לי חשד לפגיעה אתמול. שבוע אחרי סיום סדרת החיסונים. תודה וערב טוב. ובבקשה תספק לי תשובות לשאלות שאתה כן יכול לתת להם תשובה זה חשוב לי בנוסף יש תמונה של אזור הפגיעה https://i.ibb.co/6y7NGd6/Whats-App-Image-2020-12-24-at-19-59-00.jpg

רק רופאי לשכת הבריאות נותנים המלצות לגבי מחלת הכלבת. ונדמה לי גם ששאלת את השאלה מקודם.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)