חתך סכין מטבח לבן 22

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/04/2020 | 06:22 | מאת: דני

היי בן 22 לפני 3 שעות סכין מטבח נפלה ובדרך למטה גרמה לי לחתך זעיר באורך של בערך חצי סנטים (לצורך השוואה האורך הוא כחצי מהחלק הלבן של הפלסטר, פלסטר ביתי סטנדרטי מכסה אותו לחלוטין) בצד של כף הרגל העור בהתחלה היה נראה מעט ״מופרד״ בעקבות החתך אבל לא ברמה שניתן להבין באיזה עומק זה וההפרדה עצמה הייתה זעירה לחלוטין אבל קיימת והיה דימום שזלג נמרצות החוצה וכאב במידה ולוחצים באזור שממש קרוב לפצע מסביבו 10 דק של לחיצה חזקה ושטיפה עם פולידין הפסיקו לחלוטין את הדימום ונכון לכרגע ואין יותר דימום עצמאי ונדמה שהפצע מעין ״נדבק״ (אלא אם מזיזים את העור ואז הפצע מעין ״נפתח״ מחדש ואז שוב יש דימום קל ביותר עד הסגירה שלו) כעת חבשתי את הפציעה עם פלסטר . האם יש צורך במשהו נוסף? קראתי שיש סיכון לטטנוס האם זה גם בפצעים כאלה? (לציין שקיבלתי חיסון לפני 3.5 שנים בצבא)

אין לך צורך בזריקת טטנוס. במידה והפצע לא עמוק ואין חשד לקריעת גידים חבישה וזה יעבור

22/04/2020 | 02:59 | מאת: המשך ברשותך

תודה אני לא יןדע לגבי עומק כול מה שאני רואה. זה את החתך מבחוץ. הוא לא מספיק פתוח בשביל לראות עומק כן רואים שזה חתך פשוט עומד לו ככה מעט פתוח . אין כאבים, אין דימום יותר בכלל . והאזור מסביב מעט סגלגל נשמע בסדר?

נשמע בסדר גמור

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)