שבר בכתף השמאלית, מנפילה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/04/2020 | 19:37 | מאת: יונתן

שלום רב לרופא מדובר באחותי בת 55, לה יש הגבלות מוטוריות מCP מלידה אתמול,היא בבואה לקום מכסא, נפלה אל הרצפה ונחבלה בכתף השמאלית, כאבים קשים הביאו אותה למיון, ושם נערכה לה בדיקה וצילומים ונכתב,שבר דמוי 4 חלקים GTלא נשבר, ללא תזוזה אולם אספקת הדם נפגעה, [מה זה אומר שאספקת הדם נפגעה??] ועל כן הסיכוי לAVN של ראש ההומירוס הוא עמט וודאי. [ציטוט נאמר למקור.] fracture of unspecefed part of upper and end of humerus' closed[left] contusion of shoulder and upper arm השכנה שלה תרגמה לה מהמסמך בנוסח כזה- "התכווצות של הכתף והזרוע העליונה, שבר של החלק הלא מוגדר של ההומרוס,בקצה העליון הקרוב" דיברו איתה על ניתוח, היא בחרה בשלב זה טיפול שמרני ועל כן שוחררה עם מתלה ליד ותחזור לביקורת בעוד 5 ימים, אני מאוד דואג לה, ,עכשיו מה עושים במצב כזה? האם אכן נידרש ניתוח,או לא,ואם לא יעשה מה יהיו ההשלכות? מצד שני האם הניתוח הוא הפיתרון? מהי הפרוגנוזה של מצב כזה? מה רצוי שהיא תעשה כרגע במצב שנוצר? מה עושים, בבקשה את עצתך תודה

שלום רב, מומלץ להפנות את השאלה לפורום אורתופדיה. החלמה מהירה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)