חברה שלי לא אוכלת כלום ואני ממש מודאגת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/10/2019 | 07:08 | מאת: רנין

שלום ד"ר חברה שלי בת 28 40 ימים לא אכלה כלום רק שותה מים השילה 30 קילו ממשקלה אמרתי לה המון פעמים ללכת לרופא, היא אמרה שהיא תלך אבל אני לא בטוחה שהיא באמת תעשה את זה, ובכלל היא עושה צחוק מכל הדבר הזה ואומרת שהכל בסדר . ההורים שלה מכריחים אותה לאכול אבל זה לא עוזר ואני וחברות שלי ממש מודאגות לגביה. מה לעשות?

רנין שלום, במידה והיא באמת לא אכלה כל התקופה הזאת, היא צריכה לפנות לחדר מיון לצורך הערכה שתכלול בדיקות דם, אקג ואשפוז לצורך החזרת האכלה הדרגתית כדי להמנע מתסמונת שנקראת refeeding syndrome, ייתכן גם שהיא זקוקה להערכה פסיכיאטרית. איך מביא אותה? צריך ללחוץ עליה ולשכנע אותה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)