ממצאים המעבדה גזים-דם וורידי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/07/2019 | 23:48 | מאת: RUT

תוצאות בדיקת גזים-דם וורידי : PH, V=7.427 PCO2, V=35.8 mmHg P02=33.1 mmHg Saturation, 02= 61.7 % HC03=23 mmol/l Base EXCESS= -0.8 mmol/l Calcium, Ionized = 1.25 mmol/l Glucose= 95 mg/dl Lactate= 5 mg/dl אודה לך על הסבר , מה המשמעות של ערכים החריגים? תודה רבה, רות

רות שלום, הפירוש של בדיקה גזים תלוי במצב הקליני בגינו בוצעה הבדיקה. הבדיקה בסך הכל בגדר התקין, ייתכן נשמת קלה של המטופל. מעבר לזה אין ממצאים בעלי משמעות קלינית. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)