חיסון שעלת- תופעות לואי חריגות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/10/2018 | 11:52 | מאת: עינב

נמצאת כעת בהריון בשבוע 28 עם סוכרת הריון. ביצעתי אתמול חיסון לשעלת בהמלצת הרופא נשים. שעה אחרי החיסון התחיל כאב קל והגבלה בתנועה של היד. יש לציין שאין נפיחות או אדמומיות והאזור לא חם. בבוקר חלה החמרה ממשית בכאב ואין כמעט יכולת להזיז את היד. ניגשתי לאחיות בקופ״ח והן מופתעות ולא ידעו לעזור למעט לשים קומפרסים קרים. האם זו תגובה נורמלית? מסוכנת? מה לעשות עם זה?? תודה

עינב שלום, עקרונית רוב התופעות המקומיות מתבטאות בכאב, נפיחות ואודם, לעתים הכאבים חזקים ומפריעים להתנהלות היומיומית. סבירות מאוד נמוכה לסיבוך משמעותי. יש לעקוב אחר המצב. במידה וההגבלה משנית לכאבים, יש להמתין, במידה ואין כאבים ויש הגבלה יש לגשת לבדיקת רופא שבה יבדוק את התפקוד העצבי של היד, שנדיר מאוד מאוד שנפגע. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)