בדיקת נוגדנים Varicella zoster

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/08/2018 | 23:10 | מאת: נועה

שלום האם בדיקת דם נוגדנים ל Varicella zoster יכולה נותנת אבחנה ודאית אם אדם לוקה בהרפס זוסטר? אם IGM יהיה חיובי, זה אומר בוודאות שמדובר בהרפס זוסטר, וכן להיפך במקרה והוא שלילי? מדוע זה לא מבוצע בשגרה או לפחות כשיש ספק באם יש הרפס זוסטר? והאם כשאדם לוקה בהרפס זוסטר, יהיו לכך גם סימנים (אפילו לא ספציפיים) בספירת דם או CRP? תודה

נועה שלום, העניין הזה הוא קצת מסובך. וריצלה זוסטר זה וירוס שיכול לגרום לשתי מחלות. הראשונה היא אבעבועות רוח, וזו בדרך כלל נגרמת בחשיפה הראשונה לוירוס, שלאחר מכן מתיישב "בבסיסי" עצבים (גנגליונים בשם המדויק) ויכול להתפרץ במהלך החיים, גם לאחר עשרות שנים, ולגרום למחלה בשם שלבקת חוגרת. בבואנו לפרשן את התוצאות יש לקחת בשיקול את הסיבה בגללה נלקחה הבדיקה. האם בדיקת סקר בגלל הריון? האם בגלל חשד קליני לאבעבועות רוח? שלבקת חוגרת? בגדול, נוגדנים חיוניים מסוג IGM מכוונים לזיהום אקוטי או רצנטי. IGG מכוונים לזיהום בעבר. IGG נשאר לכל החיים על פי רוב. IGM חולף בחלוף המחלה החריפה. במהלך מחלה חריפה ייתכנו שינויים בספירת הדם ו-CRP אך לפעמים יכולים להיות תקינים גם כן. כל טוב

22/08/2018 | 13:02 | מאת: נועה

שלום השאלה היא למקרה ולא ברור אם זו שלבקת חוגרת או משהו אחר IGM יצא שלילי, האם זה שולל בוודאות שלבקת חוגרת או שיכול להיות מחלה פעילה ועדיין IGM יהיה שלילי תודה

IGM שלילי לא שולל שלבקת חוגרת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)