עקיצה ביד ממקור לא ידוע

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/04/2018 | 13:29 | מאת: מיכל

שלום רב, אתמול ביקרתי באזור נחל הבשור, וככל הנראה נעקצתי מחרק לא ידוע, הרגשתי פתאום כאב חד ושורף בתוך כך היד (מתחת לאגודל) ושהרמתי לראות במה מדובר אמנם לא ראיתי מסביבי כל זכר לחרק, אך במקום העקיצה נותר עוקץ דק באורך סנטימטר את מרביתו דאגתי להוציא באותו זמן ואח"כ בבית חלק קטן שנותר, כעת סימן העקיצה לבן וקצת נפוח ומסביבו אודם קל, בנגיעה במקום עדיין כואב, האם יש צורך ממשי לבדוק או ניתן להמתין מספר ימים שיחלוף?

מיכל שלום, במידה ואין סימנים של אלרגיה כללית בגוף (פריחה מפושטת, גרד...) אז ניתן להמתין ואין צורך בבדיקה רפואית. במידה ומופיע חום גבוה בימים הקרובים יש להתייעץ עם רופא. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)