איבוד שווי משקל

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/01/2002 | 19:21 | מאת: יאיר ששון

לרופא הנכבד שלום רב, אבי כבן 76 , מיום שלישי הוא נופל בערך פעמיים ביום, כתוצאה מאיבוד שווי משקל. קשה לו אף לקום מהמיטה. מאתמול הוא מצונן, אולם אין לו כאבים אחרים כלשהם. הוא פנה לרופאת קופת חולים אתמול, והיא אמרה לו לשתות מים. בדרך כלל הוא בריא, הוא בדק לעצמו לחץ דם, שהיה מעט גבוה, ורמת סוכר שהיתה תקינה. יש לציין שהוא מטפל באימי הנכה משבץ מזה 4 שנים (בסיוע פיליפינית), מתעורר בלילה כדי לטפל בה, אינו אוכל טוב ומצוי בלחץ נפשי. שאלתי היא, האם המצב דחוף? האם יתכן שמצבו נובע מההצטננות? ואם לא, לאיזה סוג רופא לפנות? בתודה מראש ובברכה רבה.

26/01/2002 | 00:52 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אם איבוד שווי המשקל נמשך. אני ממליץ על בדיקה נירולוגית לברור סיבות לאיבוד שווי המשקל. יכול להיוות מספר גורמים לאיבוד שווי המשקל. החל מדלקת אוזן פנימית וכלה במאורע מוחי. לכן יש לעשות בדיקה נירולוגית ובמידת הצורך CT גולגלת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)