כאבי בטן חדשים בעקבות מטח נפשי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/07/2017 | 17:15 | מאת: דמיטרי

שלום רב. בחודש אחרון עברתי תקופה של בטקסים ומתח נפשי יומיומי. מזה 3 ימים התפתחו אצלי כאבים בבטן עליונה בין הפופיק ל למעלה. באיזור הקיבה. לפעמים אחרי אוכל אני מרגיש תחושת מלאות כבדה שמאפשרת לצדדים. היו לי גם תרבות וגראפסים.יש גם תופעה של התעוררות בלילה מערבים בקיבה. אין בעיית לב מאחר ועשיתי בדיקת אקח לב. רופא משפחה וגסטרו סבורים שהכל על רקע עצבים . היה לי בעבר הליקובקטר ועבר. אני חייב התיעצות דחופה מה עושים מאחר וחייב לטוס לחול בגלל עסקים עוד יומיים. עזרו לי ותסבירו באיזה עצמאים אני יכול להקל על הבעיה? במה מדובר?

היי דימיטרי, בהחלט ייתכן שזה על רקע נפשי אך אם אתה מעל גיל 40 ולא עברת גסטרוסקופיה אז כן מומלץ לעבור את הבדיקה. מלבד זאת ניתן לנסות טיפול ב- LOSEC או תורופת דומות ולראות אם משפיע כמו כן ניתן להעזר ב-VABEN בלילה טרם השינה בתור תרופה מרגיעה למשך מספר ימים. כל טוב

22/07/2017 | 12:25 | מאת: דמיטרי

תודה רבה על תשובתך. עברתי קסטרו וקולונוסקופיה לפני שנה וחצי ובדיקת פסולה לפני שנה. הכל היה תקין ובמשך חצי שנה אחרונה בטן הייתה מאוד שקטה. אני נוטל מקוון אומפרדקס 40

ייתכן מאוד שבאמת מדובר בתסמינים משניים לסטרס בו אתה שרוי לאחרונה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)