כאבים נמשכים לאחר חבלת ראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/06/2017 | 21:11 | מאת: שירה

ערב טוב , הבן שלי נפל מקורקינט וקיבל מכה חזקה בראש. לא ברור אם הוא איבד את ההכרה , אך הוא לא זוכר את פרטי האירוע. הוא הקיא מספר פעמים אחר כך . במיון הוא הושאר להשגחה ושוחרר לאחר כמה שעות. לאחר 4 ימים עשו לו סיטי בעקבות כאבי ראש נמשכים והכל יצא תקין. עכשיו שבועיים לאחר הנפילה ממשיכים לו כאבי הראש שעוברים רק עם אופטלגין. ושמנו לב שיש לו בלוטה ענקית בראש. (הוא הסתפר אז פתאום זה בולט - לא ברור מתי זה התפתח. כי זכור לי שבמיון מיששו את זה וזה לא היה כל כך גדול. ) מה אפשר עוד לעשות?

שירה שלום, במידה והוא עבר את ה-CT ולא היה שום דבר אז אפשר להיות רגועים. הבן שלך סובל ממה שנקרא - Post Concussion Syndrome שזה המשך כאבי ראש ואף סחרחורת לא סיבובית לעתים שיכולה להמשך עד מספר שבועות, בדרך כללי עד 3 חודשים. הטיפול הוא נגד כאבים בעיקר, לעתים משלבים טיפולים נוספים במידה ואנלגטיקה פשוטה לא עוזרת. לצערי בשנתיים האחרונות אנו עדים למספר הולך ועולה של חבלות ראש בילדים ובני נוער, בעיקר נפילות מאופניים בלי חבישת קסדה. החלמה מהירה ורכיבה בטוחה. כל טוב.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)