סוג דם אבא וילד הגיוני?!

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/03/2017 | 21:54 | מאת: חן

היי רציתי לדעת האם לאבא מסוג דם AB יכול להיות ילד עם סוג דם O...?...קראתי שזה בלתי אפשרי...תודה רבה חשוב...

שלום רב, הורה עם סוג דם AB יכול להביא לעולם צאצא עם סוג דם A, B או AB ואינו יכול להביא לעולם צאצא עם סוג דם O. במקרים נדירים מאוד, בערך 1 למליון, קיים מה שנקרא Bombay phenotype והוא חסר גנטי באנזים שמייצר את האנטיגנים A ו-B, כל שלמעשה מבחינה פנוטיפית סוג הדם הוא O. אך חשוב לציין שאנשים עם פנוטיפ בומביי אינם בעלי סוג דם O רגילים, ואינם יכולים לקבל דם אלא מאנשים כמוהם בעלי בומביי פנוטיפ. בכל מקרה של אי ודאות במיוחד בנוגע לעניינים משפחתיים מומלץ להוועץ עם גניטקאי מומחה. מקווה שלא סיבכתי את העניין יותר מדיי. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)