האם יכול להיות שזה טטנוס?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/02/2017 | 03:27 | מאת: עידן

אני כרגע נמצא בטיול אחרי צבא, כשהייתי בויאטנם היה קוף ששרט אותי מאוד מאוד בקטנה אני אפילו לא בטוח שהסימן ברגל היה מהקוף מירוב שהוא נגע קלות. אמרו לי לעשות חיסון כלבת, 52 שעות אחרי בערך עשיתי חיסון עד שמצאתי בית חולים נורמלי ואחרי עוד 3 ימים עשיתי שוב חיסון. עברו בערך 10 ימים מאז החיסון הראשון, יום אחרי החיסון הראשון התחלתי להרגיש שקשה לי לבלוע רוק אבל מים ואוכל אין בעיה. אתמול כבר התחיל לכאוב הגרון ואני מרגיש מאתמול בלילה שהשרירים שלי כל הזמן קופצים במנוחה. מה לעשות? חשבתי שזה אולי טטנוס אבל קיבלתי חיסון בצבא לפני4 שנים בערך.

13/02/2017 | 03:32 | מאת: עידן

שכחתי להוסיף שכמה שעות אחרי השריטה הייתי אצל רופא מקומי וביקשתי שינקה לי את איזור הנגיעה של הקוף עם יוד ואלכוהול.

13/02/2017 | 07:17 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום עידן מומלץ שתחזור אל אותו רופא מקומי שבדק אותך ותשאל לגבי מתן חיסון נגד טטאנוס כיוון שעם השנים רמת הנוגדנים בדם יורדת כל טוב

13/02/2017 | 07:31 | מאת: עידן

זה לא כבר מאוחר מידי לקבל טטנוס? עברו כבר 10 ימים בערך. אני כרגע נמצא במדינה מאוד לא מפותחת, יש לי מה לחשוש לגבי מה שקורה?

13/02/2017 | 11:56 | מאת: ד"ר רוית רייטר

אף פעם לא מאוחר תפנה אל רופא לקבלת עזרה רפואית

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)