כלבת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/03/2002 | 19:44 | מאת: jac

היום בבקר נשך אותי ברגל כלב גדול . לפי מה שסיפרו לי שם שהכלב שייך לזוג נרקומנים צעירים,אשר לפני כחודש לפי תלונות עוברים ושבים, נלקח הכלב להסגר מטעם העיריה לחודש,ושוחרר רק לאחא שחוסן והם שילמו 500 ש"ח. א. האם אפשר להוריד דאגה בעיקקבות ספור זה ? ב. האם יש צורך לעשות איזה בדיקות בינתיים ? או לחכות לסימפטומים? ג. לאיזה סימטומים יש לצפות אם חס וחלילה יש הדבקה ? ד. כמה זמן יש לי עד לסכנה משמעותית ? אני יודע כי אם הכלב חולה בכלבת הוא ימות תוך זמן קצר ???? כמה זמן??? ושאלה אחרונה : האם אין סכנה של הדבקה מן הכלב -מחלות הקשורות לנרקומנים -שם הוא שוהה כל הזמן ?? כמו איידס ?

20/03/2002 | 18:41 | מאת: שי

jec היקר, קודם כל, עלייך לדעת שכלבת אינה מחלה כזו נפוצה אך קיימת. עלייך לעשות מספר דברים: 1.קודם כל להרגע... :-) 2.לוודא שאכן הכלב מחוסן. 3.לדווח על כך לרופא משפחה מכיוון שיכול להיות שתזדקק לזריקת טטנוס ואולי לדווח למשרד הבריאות(מתבצע ע"י הרופא). לגבי הנרקומנים....לדעתי לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. אשמח אם תעדכן בעתיד....בהצלחה

20/03/2002 | 20:23 | מאת: jac

נאמר לי ,לאחר שבדקתי כי הכלב מחוסן, ואם איני רוצה להגיש תלונה(כדי שיסגרו אותו לעשרה ימים) אזי, צריך רק לקבל זריקת טטנוס, ולעקוב אחרי הכלב עשרה ימים ,לבדוק עם הוא בריא. אולם אין לעשות במקרה זה חיסון כלבת,כנראה.

29/03/2002 | 23:14 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

תפניה מיד למחלקה לרפואה דחופה הקרובה לקבלת חיסון וטיפול

29/03/2002 | 23:14 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

תפניה מיד למחלקה לרפואה דחופה הקרובה לקבלת חיסון וטיפול

10/02/2007 | 17:56 | מאת: כוכב

האם אפשר להידפק בכלבת מליקוק בפנים , (מגע בעיניים ,בפה) בזמן הדגירה לפני סימני המחלה או חייב שלכלב יהיו את סימיני המחלה בכדי להידבק ממנו במחלה ומה הם הסימנים המוקדמים למחלה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)