ירידה בכולסטרול.

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/04/2010 | 11:26 | מאת: גלית

שלום רב שאלתי היא כך: כל שלושה חודשים בערך אני מבצעת בדיקת כולסטרול, לפני כשנה הכולסטרול הכללי שלי היה 285, והרופא נתן לי כדורים אך סירבתי לקחת, ובבדיקתי האחרונה לפני כשבועיים הכולסטרול הכללי שלי יצא 218, ה-HDL 78 ,וה -LDL 124,ה-NOM-HDL CHOLESTEROL 140, .בד"כ אני שומרת על תזונה בריאה, אך פעם בשבוע "חוטאת" במתוקים ואחרים למינהם. הרופא אמר לי בינתיים לא ליטול את הכדורים עד לבדיקתי בפעם הבאה. האם ניתן להסביר את מצב הכולסטרול הנ"ל שירד ללא סיבה שאני יכולה להצביע עליה? בתודה מראש , גלית?

28/04/2010 | 17:57 | מאת:

גלית שלום, ראשית, אני שמחה לשמוע שרמות הכולסטרול שלך ירדו בצורה משמעותית. שנית, קשה לי לענות על שאלתך בלי לדעת את התשובות לשאלות הבאות: האם שינית משהו באורח חייך בתקופה האחרונה? האם נטלת גלולות למניעת הריון בעבר והפסקת לאחרונה? האם את אחרי לידה? האם התחלת לעסוק בפעילות גופנית? האם פעילות בלוטת התריס תקינה? האם את נוטלת תרופות כלשהן? מהו גילך? האם היית שרויה במתח רב ועכשיו את בתקופה רגועה יותר? אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר