אבקת חלבון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/02/2010 | 19:51 | מאת: גיא

שלום רב. אני בן 17, שוקל 50 ק"ג ומתאמן בחדר כושר בכדי להגדיל את מסת השריר שלי ,רבים המליצו לי לצרוך אבקת חלבון אחרי אימון, אמרו לי שזה ממש עוזר להתחלה ורציתי לדעת אם האבקה מזיקה לגוף?, האם ישנן תופעות לוואי והאם זה בכלל בריא? (ברור לי שאני לא הולך לאכול רק אבקה כל היום אלא רק לאחר אימון ולהמשיך לצרוך חלבונים דרך אוכל רגיל.)

07/02/2010 | 18:15 | מאת:

גיא שלום, על מנת לפתח מסת שריר, אתה צריך להקפיד לצרוך מהתזונה כ 1.3 – 1.5 גרם חלבון כפול כל ק"ג ממשקלך, כלומר, 65 - 75 גרם חלבון ביום, אותו אתה צריך לחלק על משך הארוחות ביום ומתוכם להקפיד על 30 גרם חלבון לאחר האימון. רק במידה ואתה לא מצליח לצרוך את הכמות הזאת מהתזונה שלך אמליץ לך להיעזר באבקת חלבון. אבקת החלבון במינון הרצוי אינה מזיקה לבריאות אבל יש צורך להקפיד לא לחרוג מהמינונים המומלצים כיוון שעודף חלבון יכול לגרום לבעיות בריאותיות חמורות כמו למשל בעיות בכליות. המזונות המכילים חלבון במידה נאותה הם: קוטג', קופסת טונה, בשר, עוף, דגים, ביצים, גבינות ועוד. בריאות שלמה, הדר

08/02/2010 | 19:24 | מאת: ליבי

בעלי בן 74, סובל מכולסטרול, הוא מקבל תרופה בשם פרבליפ, המאזנת לו את הכולסטרול, אך גורמת לו גם לכאבים בשרירים. האם יש תרופה אחרת? גם אם יקרה יותר, או שלא בסל התרופות?

09/02/2010 | 22:37 | מאת:

ליבי שלום, פרבליפ הינה תרופה השייכת למשפחת הסטטינים. תרופות אלו מורידות ביעילות את רמת הכולסטרול אך במקביל גורמות לתופעות לוואי של כאבי שרירים, חולשת שרירים, תשישות ועיפות. בעלך יכול לנסות ולהחליף את הפרבליפ בתרופה אחרת ממשפחת הסטטינים אך לרוב אין לכך משמעות כיוון שכל התרופות ממשפחה זו עובדות באותו המנגנון ועל כן רוב הסיכויים שגם התרופות האחרות יגרמו לו לאותן תופעות הלוואי. יש לפנות לרופא ולהתייעץ איתו בדבר הורדת מינון התרופה/ החלפת הסוג שלה/ הפסקת נטילת התרופה. כמו כן, מאוד חשוב עבורו ליטול קואנזים Q10 המסייע למנוע ולטפל בתופעות הלוואי של התרופות להורדת הכולסטרול. Q10 הינו נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. אני ממליצה לבעלך ולכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים ליטול גם Q10 במקביל. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות של Q10 60 מ"ג ובמידת הצורך להעלות את המינון לכמוסה נוספת. לקריאה על Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=817 אשמח להמליץ לבעלך על תוסף תזונה טבעי המסייע להורדת הכולסטרול אך על מנת שאוכל לעשות זאת אבקש לדעת האם בעלך סובל מבעיות בריאותיות נוספות? והאם הוא נוטל תרופות נוספות? בריאות שלמה, הדר