חומצה פולית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/01/2010 | 00:16 | מאת: רוני

היי הדר אני לוקחת תוסף תזונה חומצה פולית כבר למעלה משנה על בסיס יומיומי. ברצוני לדעת האם לחומצה פולית ישנם תופעות לוואי? והם יש טווח זמן מוגבל ללקיחת התוסף? במידה ואקח חומצה פולית למספר חודשים רב ואח"כ אפסיק, האם עלולים להיות השפעות שליליות על הגוף לאחר הפסקת השימוש? לתשובתייך אודה

30/01/2010 | 18:59 | מאת:

רוני שלום, חומצה פולית נקראת גם ויטמין B9 והיא שייכת למשפחת ויטמיני B אשר יוצאים בשתן ולא נאגרים בגוף ועל כן אין כל מניעה ליטול חומצה פולית לזמן ממושך. משרד הבריאות אפילו ממליץ על נטילה של תוסף זה לאורך כל גיל הפוריות. כמו כן, אין תופעות לוואי כלל בזמן או לאחר נטילת החומצה הפולית. לקריאה על חומצה פולית: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=369 בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר