מזונות המכילים כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

08/01/2010 | 15:50 | מאת: תלמידה

אם אני לא אוכל מזונות המכילים כולסטרול, תרד כמותו לאפס? אם תוכלי להסביר לי, אני אשמח. למרות שמה שבטוח לא יקרה, אך חשוב לי לדעת :)

09/01/2010 | 08:26 | מאת:

תלמידה שלום, את רובו של הכולסטרול מייצר הגוץ בעצמו (בכבד – 85%) ורק חלק קטן מהכולסטרול אנו מקבלים מהתזונה (15%), על כן, רמת הכולסטרול לא תרד לאפס אף פעם גם אם לא נאכל מזונות המכילים כולסטרול (מזונות שמקורם מהחי). בערכים תקינים של כולסטרול הוא אינו מזיק ואף חשוב לבריאותנו. הוא חיוני לבניית קרומי התא וגמישותו, חומר מוצא לבניית הורמונים וסטרואידים, חשוב לייצור ויטמין D , אבן בניין בייצור מלחי מרה בכבד ומרכיב חיוני במעטפה השומנית של תאי עצב. הבעיות עם הכולסטרול מתחילות כאשר הרמות שלו עוברות את הערכים הרצויים. רמות כולסטרול גבוהות מהוות את אחת הסיבות העיקריות להתפתחות מחלות לב וכלי דם. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ובהצלחה, הדר