כולוסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/12/2009 | 19:06 | מאת: גאולה

בבדיקות האחרונות שעשיתי היו התוצאות הבאות:כולסטרול:152 כולוסטרול 57HDL : כולוסטרול .73LDL שומנים בדם 110 . כולסטרול /2.7HDL NON-HDL_ CHOLESTEROL 95 GGT 51 אני בת 70 לוקחת סימבסטאטין 20 מ"ג בלילה. שאלתי :1) האם רצוי להמשיך בכדור או להקטין את המינון? 2) יש לי כאבים ברגליים ביחוד בלילה כשאני שוכבת . האם זה בגלל הכדור או סיבה אחרת? אני לוקחת Q10 כדור אחד בבוקר עם האוכל. נוסף לזה אני לוקחת לסידן ויטה קל +ויטמין D פעמיים ביום וכדורי ויטמין D ארבעה כדורים ביום. תודה על התשובה.

26/12/2009 | 19:10 | מאת: גאולה

מה זה GGT? אני יודעת שזה קשור לכבד . האם התוצאה לא מדאיגה שהתוצאה היא 51 ? וצריך להיות בין 0_38 ? תודה

28/12/2009 | 08:08 | מאת:

גאולה שלום, ערכי הכולסטרול בדמך מצוינים. 1. אני אכן ממליצה להקטין את מינון התרופה (כיוון שערכי הכולסטרול בדמך תקינים וכיוון שערכי ה GGT גבוהים) אך כיוון שאינני רופאה ואינני מכירה את ההיסטוריה הרפואית שלך, אני לא יכולה להורות לך לעשות כך ועל כן, אני ממליצה לך להתייעץ בדבר הורדת המינון עם הרופא המטפל. 2. התרופות הניתנות להורדת כולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (כמו הסימבסטטין שאת נוטלת) המורידות את רמות הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות. אני שמחה לשמוע שאת נוטלת Q10 כיוון שתוסף תזונה חשוב זה מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה. חשוב לי להדגיש כי שילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה, אלא, גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב . איזה מינון Q10 את נוטלת? יכול להיות שהמינון אינו גבוה מספיק ויש להעלות אותו. 3. ויטה קל + D מכיל סידן מסוג קרבונט. אני תמיד ממליצה עבור כל נוטלי הסידן להעדיף סידן ציטראט על פני קרבונט. אין ספק שלסידן ציטראט יש עדיפות על פני סידן קרבונט. סידן קרבונט הינו אנאורגני, כלומר סינטטי ואילו סידן ציטראט קשור לחומצת ציטראט (קשירה אורגנית, טבעית). סידן בצורת הציטראט אינו מתערב ואינו מפחית את חומציות הקיבה לעומתו סידן קרבונט נספג רק בסביבה חומצית. ספיגתו יעילה פי 4 מזו של הסידן "קרבונט" (ספיגת סידן קרבונט אינה עולה על 20% אצל אנשים בריאים), והוא אינו מעכב ספיגה של ברזל ומגנזיום. בניגוד לסידן קרבונט, סידן ציטראט נספג היטב גם בסביבה אשר אינה חומצית דייה. כמו כן, סידן ציטראט אינו גורם לאבנים בכליות כמו סידן קרבונט. 4. GGT הינו אנזים המרוכז במיוחד בכבד, בדרכי המרה ובכליות. GGT גבוה אופייני בנטילת תרופות, במיוחד תרופות להורדת כולסטרול, אספירין, אקמול במינון גבוה, תרופות אנטי פטרייתיות ואנטיביוטיקה. ערכים תקינים הם אכן בין 0-38 ועל כן זאתי סיבה נוספת להתייעצות עם הרופא. לקריאה על Q10 מסוג נוטרי ננו: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=677&sng=1 לקריאה על סידן ציטראט+D: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=229&sng=1 בריאות שלמה ושבוע טוב, הדר