תזונה קלינית טבעית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

20/11/2009 | 13:45 | מאת: רותי

ג.נ. מאחר שידוע לי על קיומו של מקצוע בשם "תזונאית קלינית" (הנלמד, למשל, באוניברסיטה העברית), אך לא "תזונאית קלינית טבעית", אבקשך להבהיר (או להעמידני על טעותי, אם אני טועה) עניין זה. אם יש מקצוע כזה, האם גם הוא אקדמי? באיזו מסגרת לומדים/למדת אותו? תודה ושבת שלום. רותי

20/11/2009 | 17:04 | מאת: alexander

רותי שלום. תזונה קלינית טבעית ניתן ללמוד במגמת נטורופתיה. ניתן ללכת עוד בתחום ולהיתקדם ללימודי תתזונה במסגרת הNCM ובמיסגרת של מרכזים המלמדים רפואה ביולוגית רגולטורית(אירופה). לימודי תזונה ו/או תורת המזון במיסגרת אקדמית הם שונים, הפילוסופיה והגישה לנושאי בריאות וחולי שונה,והסינטזה של ידע עכשווי בתחום הפיזיולוגי/מטבולי/כימי וכ"ו היא שונה מהותית. לא ברור לי למה שאלת,אבל אם ברצונך לעבוד בבתי חולים וכ"ו, אז לכי לאוניברסיטה. אם את רוצה לעבוד עם תזונה באופן הרבה יותר מקיף,לכי ללמוד במסגרות של הNCM או במרכז נטורופתי. כל טוב אלכסנדר דגן N.Ds.

21/11/2009 | 07:08 | מאת: רותי

מי אתה אלכסנדר בהקשר לפורום זה? אתה חבר הפורום? מה זה "לעבוד עם תזונה" בהקשר לשאלותי שהן: באיזה מוסד למדה הדר, שתשובותיה ניתנות לגולשי הפורום, ובאיזה סוג של מוסד לימודי נלמד המקצוע עליו שאלתי, האם קיים מקצוע כזה? ע"י איזה גורם אקרדיטציה מוכרים המקצוע והלימודים עליהם הוא מבוסס? בנוסף, אלכסנדר הנכבד, מה זה רפואה ביולוגית רגולטורית? ומהם ראשי התיבות של המילה המסתורית NCM? איך מתייחסים אלו לשאלותי?