כולסטרול, ברזל וסחרחורות

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/11/2009 | 10:15 | מאת: גל

שלום לך, רציתי לדעת אם תוצאות הבדיקות שלי תקינות: כולסטרול טוטאל: 208.6, טריגליצרידים:114.4, LDL- 125 HDL: 61 IRON:47.4 HGB:12.2 1. האם תוצאות הבדיקות תקינות ? 2. מה עלי לעשות כדי לא לסבול מסחרחורות חוזרות ונישנות 3. האם יש בדיקה וטיפול ספציפי למניעת הסחרחורות ? אודה לך על תשובה מהירה, גל

21/11/2009 | 08:09 | מאת:

גל שלום, אענה על שאלותיך בצורה חלקית כיוון שחסרים לי כמה פרטים. על מנת שאוכל לענות לך על כל השאלות אבקש לדעת האם את/ה בחור או בחורה? מהו גילך? האם את/ה נוטל תרופות כלשהן? או סובל מבעיה בריאותית כלשהי? הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 208.6), הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 114.4), הכולסטרול הרע, LDL, צריך להיות נמוך מ 100 והיום כבר מדברים על נמוך מ 80 (אצלך 125), והכולסטרול הטוב, HDL, צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 61). היחס בין הכולסטרול הכללי לכולסטרול הטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 3.4). כלומר, ניתן לראות שערכי הכולסטרול שלך הם גבוליים. ערכי ה IRON צרכים להיות בין 60-130 . המוגלובין תקין באישה הוא הין 12-16, המוגלובין תקין אצל גבר הוא בין 14-18. סחרחורות יכולות לנבוע מסיבות רבות, למשל, אנמיה – חוסר בברזל או ב B12, בעיות אוזניים, כתוצאה מנטילת תרופות מסוימות ועוד. האם את/ה יודע/ת מאיזה סיבה נובעות הסחרחורות אצלך? אשמח להמליץ על תוספי תזונה שיוכלו לסייע אך על מנת שאוכל לעשות זאת, אבקש לענות לי על שאלותי בפסקה הראשונה. בריאות שלמה, הדר