האם זה בסדר?..

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/09/2009 | 20:06 | מאת: איתי

אני ספורטאי לשעבר, מסת המשקל והנפח שלי ירדו, נהייתי רזה ואיבדתי הרבה משקל בשנים האחרונות, התזונה היומית שלי היא הרבה גבינות שמנות 30%-50% שומן,פירות, טוסטים, חביתות(3 ביצים), פיצות, בשר, כריות ואני אוכל בכל שעה ביום ובלילה. בכל זאת המשקל שלי לא עולה, האם זה בסדר שאני מרשה לעצמי לאכול בצורה כזו? ייתכן שאני מרעיל את עצמי? אני נוטה לחשוב שהרגלי התזונה האלו אינם מזיקים לי כיוון שממילא אינני עולה במשקל ומשום שאני מתאמן קצת, האם זה נכון? אני אוכל הרבה וחלק מהתזונה הזו היא מכוונת כי אני רוצה לעלות...

15/09/2009 | 12:50 | מאת:

איתי שלום, תזונתך אינה בריאה כלל. אני מבינה את רצונך להעלות במשקל אך יש לבחור דרכים בריאות יותר לעשות זאת. אם תתמיד לאורך שנים בתפריט זה ובאכילה בשעות הלילה המאוחרות, אתה עלול לפתח מחלות שונות כמו כולסטרול, טריגליצרידים וסוכר גבוה, עייפות, דלקות שונות ועוד. כמות החלבונים בתפריטך גבוה מאוד ומתאימה לאדם המתאמן.האם אתה עדיין עוסק בספורט כלשהו? יש להגביל את צריכת כמות החלבונים היומית לפי משקלך ולפי תוכנית אימונים. כמות חלבונים גבוה מהמומלץ לאורך שנים עלולה לגרום לנזק כלייתי. השומנים שאתה צורך אינם בריאים (גבינות שמנות, פיצות..). שומנים אלו יכולים לגרום לנזק בריאותי ועל כן אני ממליצה לך להמיר אותם לשומנים טובים (אבוקדו, טחינה, אגוזים, שקדים, שמן זית) התפריט שלך צריך להיות מורכב מ 5-6 ארוחות מסודרות ביום הכוללות ירקות, פירות, דגנים מלאים (אורז מלא, קמח מלא..), קטניות (עדשים, חומוס, שעועית..), חלבונים (בשר, דגים, גבינות עד 5%, ביצים), מומלץ להרבות בטחינה, אגוזים, שקדים ושאר גרעינים לא קלויים כיוון שמכילים שומנים טובים. בנוסף, על מנת לשמור על תזונה נכונה אני ממליצה לך כאורח חיים להימנע ממזונות מטוגנים, מעובדים, עשירים בסוכר ועם אחוזי שומן גבוהים. כמו כן, אני ממליצה לך לפנות לתזונאית על מנת שתוכל להרכיב עבורך תפריט מסודר. לקריאת מאמר על מזונת המזיקים לבריאות – חלק א': http://www.solgar.co.il/?CategoryID=378&ArticleID=726 לקריאת מאמר על מזונות המזיקים לבריאות חלק ב': http://www.solgar.co.il/?CategoryID=378&ArticleID=885 בריאות שלמה ושנה טובה, הדר

15/09/2009 | 19:47 | מאת: סחבק

אני מקווה שאינני מטריח אותך יתר על המידה, הנושא מעורר אצלי שאלות נוספות.. איך יכול להיות שאני אוכל כאוות נפשי אוכל שמן מתאמן מעט יחסית ונשאר רזה? תעשיית המזון לדאבוני משווקת ומייצרת מזון באופן שמקשה עליי כצרכן לאכול נכון, קראתי את מאמר א' הכל טוב ויפה אבל בקצב החיים שלנו אין לנו (לאלו שזו לא העבודה שלהם) את הזמן להתעמק ולבדוק את רכיבי המוצרים שאנו קונים..תחשבי לצורך העניין על אמא עם עגלת קניות בסופר. אישית לא מעניין אותי באיזה צבע האוכל אולם היצרנים מתעקשים לצבוע אותו ואפילו מאכלים בריאים הופכים לעיתים למפוקפקים בתוספת צבעי המאכל והחומר המשמר. תוספי התזונה למיניהם לעיתים יקרים ולעיתים מסריחים ובכלל באופן אישי אני נגד תוספות מלאכותיות ומעדיף לקבל את דברים מהטבע. האם את כמומחית בתחום לוקחת בעצמך תוספים? האם הטחינה המומלצת אינה מכילה את אותם ח.משמרים הנזכרים במאמר? מדוע אין הגבלות מחמירות יותר על הרעלים שמשווקים לנו כמזון? גבינות עד 5%, לא הגזמת? :)