תערובת אגוזים ועוד כמקור לסידן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/08/2009 | 17:00 | מאת: עדי

שלום רציתי לשאול האם צריכת תערובת של אגוזי לוז, מלך,ברזיל, שקדים, פיסטוקים, משמשים יבשים, תמרים יבשים- כשתי כפות ליום- האם מהווה מקור טוב לסידן. האם יש השפעות שליליות מבחינת כולסטרול? בתודה עדי

23/08/2009 | 14:41 | מאת:

עדי שלום, פירות מיובשים ואגוזים למיניהם בריאים מאוד. האגוזים למיניהם עשירים יותר בסידן מאשר הפירות המיובשים. 100 גרם אגוזי ברזיל = 186 מ"ג סידן. 100 גרם אגוזי מלך = 94 מ"ג סידן. 100 גרם שקדים = 247 מ"ג סידן. 100 גרם פיסטוקים = 131 מ"ג סידן. 100 גרם משמשים מיובשים= 45 מ"ג סידן. 100 גרם תמרים = 29 מ"ג סידן. מקור נוסף וחשוב לסידן הוא טחינה המכילה 426 מ"ג סידן לכל 100 גרם. כמובן שמומלצת טחינה גולמית המופקת משומשום מלא. כולסטרול ניתן לקבל אך ורק ממזונות שמקורן מהחי ועל כן אגוזים למיניהם ופירות מיובשים אינם מכילים כולסטרול כלל. כמו כן, אגוזי מלך מכילים אומגה 3 החשובה להורדת הכולסטרול. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת. בריאות שלמה ושבוע מקסים, הדר