d

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/08/2009 | 19:29 | מאת: גלי

בן 24 ובבדיקת דם יצא לי ויטמין d-28.האם אני צריך לקחת תוסף?איפה במזון יש וטמין d? תודה

19/08/2009 | 15:55 | מאת:

גלי שלום, ויטמין D הוא ויטמין המסייע להטמעת הסידן בעצמות. לחיזוק השיניים, מונע רככת בעצמות ומשתתף בויסות פעולת הלב ומנגנוני קרישת הדם על ידי ויסות רמות הסידן בגוף. ויטמין D מיוצר על ידי העור מכולסטרול בעקבות חשיפה לשמש. ניתן לראות סימני חוסר של ויטמין D אצל אנשים הנמנעים מחשיפה לשמש, כהי עור (עור כהה מייצר פחות ויטמין D), אנשים הנמנעים מאכילת שומנים (ויטמין D נספג בסביבה שומנית) ונוטלי תרופות מסוימות. ניתן לקבל ויטמין D מהתזונה אך המזון מכיל כמות קטנה יחסית של הויטמין. ניתן לקבלו ממזונות שמקורם מהחי למשל: בשר, ביצה ושמן כבד דגים. ניתן להעלות את רמת הויטמין D על ידי חשיפה לשמש ונטילת תוסף תזונה. אני ממליצה לך ליטול כמוסה אחת ביום של ויטמין D המכילה 400 יחב"ל. לקריאה על ויטמין D: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=233&ArticleID=347&sng=1 בריאות שלמה, הדר