גבינות עתירות שומן
דיון מתוך פורום כולסטרול ותוספי תזונה
שלום רב, לאחרונה התחתי לחבב את הגבינות בעלות הטעם החריף: קצ'קבל, רוקפור, פרמזן, ועוד כמה שאינני זוכר שמן. לפני זה הייתי אוכל הרבה גבינה מסוג קוטג' - 5% מקסימום. אשתי מתנגדת מאד - אנחנו בית שמקפידים לצרוך מעט שומן ושמנים בכלל. אני מבין שיש בכך בעיה, אבל ידוע שהצרפתים אוכלים הרבה גבינות שמנות ואינם משמינים. האם המשמעותהיאשצריך לשתות יין אדום כל יום? (סתאממם . . .) ובכל זאת איך לפתור את הרצון לאכול גבינות אתירות שומן עם חוסר הבריאות שבכך? בתודה יפאל
יפאל שלום, הגבינות שאתה אוהב הן בדרך כלל שמנות מאוד ויכולות להגיע עד 30% שומן. אם אתה אוהב אותן מאוד, לא סובל מבעיה בריאותית, מקפיד על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה וקבועה אז אתה יכול לאכול מהן "במידה". ואם כבר הזכרת את הפרדוקס הצרפתי, בתחילת שנות ה- 90 התגלה שהגורם לפרדוקס הצרפתי (אכילת שומן רווי, גבינות שמנות, שתיית ויין ושמירה על אחוזי תחלואה נמוכים) הוא רכיב הנקרא רזברטרול הנמצא ביין אדום. הרזברטרול הוא נוגד חימצון השומר מפני מחלות לב וכלי דם ומסייע למניעת נזקי הכולסטרול הגבוה. שתייה מתונה של יין (כוס אחת ביום) אכן מומלצת לשמירה על הלב אך על מנת לקבל השפעה טיפולית יעילה יש לצרוך מינונים מוגברים של יין וזה כמובן לא מומלץ. לחברת סולגאר יש תוסף תזונה חדש המכיל 100 מ"ג רזברטרול (לעומת 0.29-1.89 בכוס יין אדום). יש ליטול כמוסה אחת ביום עם הארוחה. לקריאה על רזברטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=181&ArticleID=876&sng=1 לקריאת מאמר על כולסטרול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=225&ArticleID=870 הרבה בריאות ושבוע מקסים, הדר