צריכת חלב

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/05/2009 | 08:15 | מאת: אביהו

לאחרונה מפורסמים מאמרים (ואף ספרים) היוצאים נגד צריכת חלב ומוצריו. כמי ששותה כוס חלב אחת ליום (לפחות) עד כמה עלי להתייחס ברצינות לאיומים?

לקריאה נוספת והעמקה
05/05/2009 | 14:58 | מאת:

אביהו שלום, הדעות לגבי צריכת חלב פרה אכן חלוקות ואני בגישה התומכת להמעיט ככל שניתן בצריכת מוצרי חלב הפרה. לכל אם או חיה יש את סוג החלב המתאים לצורכי הוולד שלה ולכן קיימים הבדלים מהותיים בין כל סוגי החלב. החלבונים בסוגי החלב השונים נבדלים בהרכבם, כדי שיתאימו לצרכיו המיוחדים של כל בעל חיים. אני מאמינה שיש להמעיט ככל שניתן במוצרי חלב פרה כיוון שהם מכילים כמויות גדולות של זרחן המפריע לספיגת הסידן ותהליך הפיסטור של החלב הופך חלק מהסידן לבלתי זמין. חלב הפרה נחשב כאלרגן (גורם לאלרגיה) ורוב האוכלוסיה הבוגרת לא מעכלת אותו כראוי. החלב גורם להרבה אנשים כאבי בטן, גזים, התנפחויות ושלשולים, בנוסף החלב גורם לעודף ליחה בגוף שיכולה להוביל לנזלת, סינוסיטיס, ברונכיטיס ועוד. כמו כן, חלב הפרה מכיל הורמונים של הפרה עצמה וגם כאלו המוזרקים לה שעלולים לחדור לגוף האדם ומשנים את מאזן ההורמונים התקין בגופנו. התומכים בצריכת חלב מאמינים שניתן לקבל כמות גדולה של סידן וחלבון מהחלב ולכן חשוב לצרוך ממנו. כמות סידן וחלבון גדולה לא פחות ניתן למצוא גם בטחינה, שקדים, סרדינים ותרד. ניתן להחליף את חלב הפרה בחלב עיזים, חלב סויה וחלב אורז. לאיזה מטרה את שותה כוס חלב ביום? האם זה בגלל הטעם? או בגלל הסידן והחלבון? הרבה בריאות, הדר