אומגה 3 - סדר בבלאגן בבקשה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/11/2012 | 23:53 | מאת: ערן

שלום רב, אני כרגע החלטתי לקחת אומגה 3 כנגד דיכאון. ואני די מבולבל בנושא זה. נאמר לי בפשטות שבשביל בעיה זו עליי לקחת בין 600 ל- 900 מ'ג אומגה ליום. אבל ברשת מסתובבים להם מינונים שונים בהקשר לבעיה זו וכל מוצר מכריז על עצמו כטוב ביותר ומחליט על מינון משלו ואני חש שצריך לעצור ולעשות (לפחות בשבילי) סדר בבלאגן. אז בבקשה כמה עליי לקחת ובאיזה יחס EPA וDHA צריך להיות? כי קראתי שבשביל דיכאון יותר epa ובשביל הלב צריך יותר dha אז מה אני עושה? כי אני לא רוצה לזנוח צד אחר? האם זה בסדר לקחת מינון של 600 אומגה 3 כזה מתחלק ל 260 DHA ו340 EPA איזה אומגה 3 לקחת

27/11/2012 | 09:50 | מאת:

שלום רב אכן יש דיווחים שונים לגבי מינונים ויעילות המוצרים,בלבול זה נובע מכך שיש מחקרים חדשים שמתפרסמים כל הזמן ובהם מדווחים בדרך כלל על מינונים של גרם-2 גרם ביום ולפעמים גם מינונים אחרים .חברות תוספי התזונה עורכות מחקרים משלעצמם ומתבססות על הכמויות שנחקרו(כמובן במוצר שהן מייצרות) ולכן יש כמה וכמה מינונים שונים שמומלצים ברשת. המינון המומלץ לטיפול בדכאון קל עד בינוני הוא גרם -2 ביום (במידה ואתה לא נוטל מדלל דם חזק,כיוון שאומגה 3 מדלל דם עדין). רוב המחקרים מדברים על כך של DHA יש השפעה מכרעת לבריאות המוח(דכאון,זכרון,ריכוז וכו')אך דרוש גם EPA כיוון שהוא תורם לספיגת DHA.ישנם מחקרים שמוכחים שEPA חודר למוח ומשפר יעילות תרופות נוגדות דכאון . לסיכום:לבריאות המוח מומלץ ליטול כמות טובה של DHA אך דרוש גם EPA ואני ממליצה ליטול אותם כפי שהם בטבע(בדגים)ולא להפרידם. היחס הנכון הוא כ-100 מ"ג יותר לטובת ה-EPA . אם אתה מעל גיל 18 ואינך נוטל תרופות מדללות דם אני ממליצה לך אומגה 950 של חברת סולגאר 1-2 ביום עם המזון או אחריו.http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 ניתן גם לקחת את המוצר שבידך ממליצה לך 2 ביום כדי שתגיע לפחות לגרם 1 של סהכ' חומצות השומן. מקווה שעשיתי קצת סדר בבלאגן ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית

27/11/2012 | 20:52 | מאת: ערן

אני כרגע על 600 מ'ג של אומגה סייף של דר' פישר ( עומד להיגמר). ההסבר שלך היה מצויין ומכוון כמו שרציתי. אלך לפיו. מקווה שאם בעתיד יהו לי שאלות אז תסכימי לענות ואולי אחליט לשאול את שירותיך המקצועיים באופן פרטני(צעד שאני חושב אליו בכללי). אני רוצה לציין שכרגע אני אכן חש שינוי כלשהו בתחושה הכללית. כרגע ובאופן זמני אני מאמין שאני קצת בדיכאון - אין לי חשק להתאמן בחדר כושר.אבל מאמין שכמו כל טיפול או משהו דומה להתמודדות עם דיכאון זה זמני עד שהמצב יתאזן בחזרה ואף יהיה יותר טוב (זאת השאיפה) אני מאוד מקווה שזה באמת זמני ואם את חושבת שזה מוזר או קבוע או מסוכן אז בבקשה תגידי שלא אמשיך לחינם. נקודה לציון: את ההלצה לקחת אומגה 3 קיבלתי מן הרופא שלי שאמר שזה הוכח מדעית שזה עובד ולכן הלכתי על אפשרות זו כדי להימנע מתופעות לוואי של תרופות סטנדרטיות. בכל מקרה תודה רבה לך על עזרתך!!! ושבוע טוב !