כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/10/2012 | 15:45 | מאת: יוספה

שלום רב, אני בריאה, פעילה, נוטלת בקביעות בכל יום ויטמין e-400 c-500ובדיקות הדם הראו כולסטרול גבוה. כללי - 266 ,טריגלצרידים - 77, ldl-175, hdl- 76. אינני מעוניינת להתחיל בטיפול תרופתי שהמליץ הרופא - simvastatin 10. האם במקביל לשינוי תזונה והגברת פעילות גופנית יעזור: 1. להקטין כולסטרול בנטילת co q 10? 2. האם ניתן לקחת co q 10 יחד עם ויטמיני e ו-c ? והכל יהייה יעיל יחד?

03/10/2012 | 15:58 | מאת: יוספה

שכחתי לציין שאני בת 50. לא מעשנת. מקריאה בפורום אני רואה שיש תוספים אחרים, כמו פיטו גארד, או ניאצין. מה דעתך?

04/10/2012 | 10:13 | מאת: אביבית שלום

יוספה שלום רב, לפי הממדים שהצגת בפניי, הרמות של הכולסטרול שלך גבוהות. הכולסטרול הכללי אינו אמור לעלות את הרמה של ה200. אני רואה שהכולסטרול הטוב שלך אמנם ברמה יחסית טובה, רמה של 76 מערכים של 35-80. רמה נמוכה מ50 מהווה סיכון בקרב נשים. לעומת זאת הLDL ה"כולסטרול הרע" ברמה של 175 שהערכים הם 30-160. ההמלצה היא לרדת לרמה מתחת ל-80 בקבוצות הסיכון. Q10 מתאים לטיפול ולמניעת מחלות לב וכלי דם, הפרעות בקצב הלב, יתר-לחץ דם וכולי.. הוא מתאים לנוטלים תרופות ממשפחת הסטטינים (הורדת כולסטרול) מכוון שהם מורידים את הרמה שלו בדם ועלולים לגרום לתופעות לוואי. Q10 הוא רכיב חשוב מאוד, אבל פחות ספציפי להורדה של כולסטרול. טיפול בכולסטרול צריך לכלול כמו שאמרת שינוי תזונתי, פעילות גופנית וסיוע בתוספי תזונה. שינוי תזונתי כולל הוספה של סיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם), ירקות- כמה שיותר ומגוון. פירות -במתינות, קטניות ,דגנים מלאים בלבד, דגי ים צפוני כמו: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט . אכילת אגוזי מלך,זרעי פשתן טחונים,אגוזי ברזיל (מהאגוזים חופן ביום). מומלץ להוריד מזונות מתועשים ומעובדים, מזונות המכילים שומן רווי כגון: אברים פנמיים, חמאה, מרגרינה, גבינות שמנות, ממתקים,חטיפים, מזונות מטוגנים. לשתות כמה שיותר מים במיוחד בקיץ. לפחות 12 כוסות ביום. להפחית בשתייה מתוקה ומוגזת. כדי להימנע ממצב של נטילת תרופות קונבנציונליות להורדת כולסטרול הייתי ממליצה לך על שילוב של תוספי התזונה הבאים: ליטרופ- פורמולה הפועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף, ליפוטרופיק מונעת היווצרות משקעי שומנים על דופנות העורקים, הכבד ורקמות נוספות – על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול. הנחיות: 3 כמוסות ביום לאחר הארוחות. ניאציןNFN 200 ללא תופעת בעירה, מבית סופרהב אשר פועל להפחתת רמות הכולסטרול בדם, בעיקר רמות LDL, ומעלה בו-זמנית את רמות ה-HDL ביעילות רבה. הנחיות שימוש: 2 כמוסות ביום לאחר האוכל. הפורמולות שהמלצתי לך משתלבות עם התוספים שכבר הנך נוטלת. בברכת בריאות שלמה, אביבית שלום. נטורופתית סולגאר-סופרהב