אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

16/08/2012 | 17:13 | מאת: משה

ברצוני לדעת היש מחקרים לגבי יעליות אומגה 3 במצבים של דיכאון קל ןהם כאן מה המינון המומלץ

19/08/2012 | 15:15 | מאת:

שלום רב . בשנים האחרונות חוקרים יותר ויותר לגבי אומגה 3 והשפעתו על המוח. אכן יש מחקרים רבים המוכיחים שאומגה 3 עוזר לדיכאון קל עד בינוני. הנה דוגמא אחת למחקר: במחקר זה נבדק מתן EPA בחולים בדיכאון. מחקר זה כלל 70 מטופלים עם דיכאון שלא הוטב מתרופות אנטי דיכאוניות. המחקר היה כפול סמיות עם קבוצת פלסבו.קבוצה אחת קיבלה EPA 1,2 או 4 גרם ליום למשך 12 שבועות, בנוסף לתרופות הרגילות. ההערכה של המטופלים נעשתה על ידי 3 מדדי הערכה: המילטון, מונטגומרי אסברג ובק. התוצאות היו: 46 (88%) מתוך 52 מטופלים שקבלו EPA ו-14 (78%) מתוך 18 מטופלים שקבלו פלסבו, השלימו את 12 השבועות. הקבוצה שקבלה EPA הראתה תוצאות טובות משמעותיות לפי שלושת מדדי ההערכה. המסקנות היו כי מתן 1 גרם EPA יעיל בחולי דיכאון שהתרופות הקונבנציונליות לא עזרו. אני ממליצה על כמות של 2 גרם ביום של אומגה 3 -EPA+DHA המוצר המומלץ הוא :אומגה 950 של סולגאר -2 ביום אחרי המזון. בברכה קריסטינה יעקובלב