כרוסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/07/2012 | 20:48 | מאת: שמוליק

שלום קריסטינה אני בן 48 , פעיל ספורטיבית, שוקל 84, גובה 183, אחוז שומן 22%, קיבלתי תוצאות אדומות של כורסטרול: - CHOLESTEROL 258.1 mg/dl - TRIGLYCERIDES 115 mg/dl - CHOLESTEROL- HDL 59MG - CHOLESTEROL-LDL calc 176.7 mg/dl - NON-HDL_CHOLESTEROL 200 mg/dl - GGT 71 U/L 0 - VITAMIN D (25-OH) 66.7 nmol/L - RBC 4.51 M/ul - HB 13.2 g/dl - HCT 39.7 % מה דעתך? נידרש טיפול תזונתי? ממתין בקוצר רוח לתשובה תודה מראש שמוליק

27/07/2012 | 23:01 | מאת: שמוליק

קריסטיאנה היי לאחר שקראתי קצת בפורום שלך, אני מוסיף ומציין שאני פעיל 4-5 פעמים בשבוע בפעילות אירובית במשך כ 90 דקות, כמו כן אוכל הרבה סלטים ולחם חיטה מלאה, לא נוגע במרגרינה, חמאה, חלקים פנימיים ומזון מעובד.וכל זאת יש לי כרוסטרול וחבריו גבוהים. מה קורה באמת? איך יתכן? האם שתית כוס יין ביום גורמת לכך? ממתין לתשובה. תודה שמוליק

29/07/2012 | 11:55 | מאת:

שלום רב שמוליק ראשית כל לגבי שתיית כוס יין ביום - אין קשר לעליה בכולסטרול. יין מכיל חומרים המגינים על כלי דם ועוזרים באיזון כולסטרול. שתיית יין בכמויות מופרזות יכולה לגרום לעליה בכמות הסוכר והטריגליצרידים,אך אין קשר לעליית כולסטרול.(כוס יין אחת ביום לא נחשבת לכמות מופרזת).[ לגבי הכולסטרול:לפי התיאור שלך אתה אוכל בריא,המשקל שלך טוב ויש לך אחוזי שומן נמוכים ולכן הסיבה היחידה שעולה בדעתי לעליית כולסטרול היא:כבד גדוש שלא מתפקד במיטבו . עם הזמן הרעלים שוקעים ומצטברים בגוף ובכבד,מצב זה גורם לכבד לייצר כולסטרול עודף. אני ממליצה לך לעשות ניקוי כבד למשך חודש,הניקוי יחזיר את הכבד לתפקודים אופטימליים והוא יפחית ביצירת כולסטרול . מומלץ לכלול בתהליך הניקוי אכילת דגנים מלאים וקטניות ולהרבות במיוחד באכילת מזון עתיר סיבים מסיסים במים כמו סיבי פסיליום או שיבולת שועל. סיבים אלו סופחים חומרים מזיקים ממערכת העיכול, מונעים את ספיגתם מחדש ומפחיתים את העומס על הכבד. יש להקפיד על שתיית כמות רבה של מים על מנת לתמוך בתהליך הניקוי וכן על ביצוע פעילות גופנית, המעודדת הפרשת רעלים מהגוף. רצוי להמעיט באכילת מזונות מהחי כגון ביצים, גבינות או בשר. הימנעות ממזונות אלה מפחיתה את הנזקים לגוף בכלל ולכבד בפרט. כמו כן יש להימנע משימוש במלח ובתבלינים (לפחות בשבוע הראשון לניקוי), מסוכר לבן וממוצריו, מלחם לבן וממוצריו, ממשקאות מוגזים, מממתקים ומעוגות. המלצה נוספת לתקופת הניקוי היא לאכול מזונות בטמפרטורות החדר ולהקפיד על לעיסה איטית של המזון. כמו כן, מומלץ בתקופה זו להימנע ממאמץ מיותר. אני ממליצה לך 2 תוספים שיעזרו בניקוי כבד ותחזוקה של רמות כולסטרול תקינות: 1)הרבל דטו-קומפלקס צמחים שמנקים את הכבד.2 ביום למשך חודש-חודשיים. 2)ניאצין NFN 200 ,שניים ביום - מוריד רמות גבוהות של כולסטרול ומנקה את הכבד. לגבי בדיקות הדם: רמות גבוהות של האנזים GGT יכולות לרמוז על כבד גדוש ושומני או הפרעות בצינור המרה. אני ממליצה לך לבדוק את הכבד ודרכי המרה (אפשר לעשות אולטרסאונד)כדי לשלול אבני מרה. לגבי ויטמין D הרמה תקינה אך מתקרבת לגבול התחתון- אני ממליצה לך לקחת 800 יחב'ל למשך 3 חודשים ולעשות בדיקה חוזרת. רמות ההמוגלובין שלך תקינות, אבל גם בגבול התחתון לכן אני ממליצה לך להגביר אכילת מאכלים שמכילים ברזל כגון:תחינה,עדשים,עלים ירוקים,תרד מבושל ועוד... ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב