רמת לא מאוזנות של שומנים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/07/2012 | 18:56 | מאת: אילן

בן 44. יש נטיה משפחתית לרמה נמוכה של HDL כ 40. כמו כן לרמת LDL גבוהה וכללי גבוה. לכן רוב חיי עסקתי בספורט ותזונה נכונה והייתי מאוזן (כללי עד 200, HDL 44 וטריגליצרידים עד 100). בשנתיים האחרונות עקב בעיות אורטופדיות ירדתי בכושר והרמות השתנו לכללי 219, HDL 44, LDL 150, טריגליצרידים 113. משקלי פחות מ 70, גובהי 1.77, תזונה מאוזנת דלת שומנים והמון ירקות. עד כמה זה חמור ומה יש לעשות?

16/07/2012 | 10:03 | מאת:

שלום רב לגבי ערכי השומן בדם: הערכים הם גבוליים כמובן עם נטיה כלפי מעלה.המצב לא נורא בכלל. במקרה שלך צריך להשתדל ולהעלות את הכולסטרול הטוב(HDL). אם אתה שומר על תזונה נכונה ועושה ספורט (עד כמה שאתה יכול עם הבעיה האורטופדית),מומלץ שתעזור לעצמך בעזרת תוספי תזונה. אני ממליצה לך 2 תוספים : אומגה 950 - 1-2 ביום עם המזון.מעלה את הכולסטרול הטוב ומוריד טריגליצרידים. ליטרופ -2 ביום להורדת הכולסטרול . ספורט המומלץ לאנשים עם בעיות אורטופדיות הוא שחיה:לא מעמיס על העצמות והפרקים . ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית