כולסטרול ושמן

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/07/2012 | 17:09 | מאת: רינה

האם למי שיש נטיה לכולסטרול גבוה מותר לאכול שמן קוקוס או לשתות חלב קוקוס? ואם כן- מה הכמות הרצויה? תודה

16/07/2012 | 10:05 | מאת:

שלום רב חלב קוקוס אינו מכיל כוסלטרול (כולסטרול יש רק במאכלים מן החי, לא במאכלים צמחיים), אבל יש בו הרבה שומן רווי ( 10-17 אחוזים מכלל השומן).צריכה של שומן רווי לאורך זמן יכולה להשפיע גם על עליית הכולסטרול. זהו החיסרון של שמן זה . יש לו גם יתרונות כגון: 1)סיוע בשיפור איזון הסוכר והרגישות לאינסולין. 2)שמן הקוקוס מכיל חומצה לאורית והיא אנטי פטריתית ואנטי בקטריאלית. 3)בבישול השמן יציב יחסית ולא מתחמצן במהירות. 4)שמן הקוקוס מועיל לאנשים הסובלים מהפרעות בעיכול ובספיגה של מזונות שומניים .ועוד.... לסיכום :אנשים בריאים עם תזונה מאוזנת יכולים להנות מהיתרונות של השמן שבהחלט יכול להיות מועיל . אנשים עם כולסטרול ושומנים גבוהים בדם צריכים לצמצם את השימוש בשמן בגלל תכולה גבוה של שומן רווי שעלול לתרום לעליה של השומנים בדם. ברכת בריאות שלמה קריסטינה יעקובלב נטורופתית

22/07/2012 | 10:13 | מאת: אבי

הרופא משפחה שלי אמר שיש לי כולסטרול גבוה ושאני צריך להתחיל לשנות את כל אורח החיים שלי ולהפסיק עם מאכלים שמנים. השאלה שלי, האם זה מספיק רק לשנות את התזונה ולשלב התעמלות, או שיש עוד דרכים להוריד את הכולסטרול? רק מציין, שאני לא לוקח את התרופה להורדת הכולסטרול שהוא אמר לי לקחת.