כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/01/2012 | 15:41 | מאת: מיטל

איילת שלום, אני בת 27. ביצעתי בדיקת דם כללית והופתעתי לגלות שיש לי כולסטרול גבוה- 206.5...הפתעתי נבעה מכך שהתזונה שלי מאוזנת ואני עושה המון פעילות גופנית (בבדיקה הקודמת לפני שנה הכולסטרול היה תקין ולפי הגרף המצורף חלה עליה חדה...) נתוני נוספיםם: טרגלידרידים: 137 HDL- 67 LDL-112.2 NON_HDL- 140 אם אני אכן "חיה על פי הכללים :)" מה יכולה להיות הסיבה לעליית כולסטרול? שאלה נוספת, הויטמין די יצא נמוך- 63, מדוע ומה ניתן לעשות? תודה רבה וסופש נעים מיטל

15/01/2012 | 11:30 | מאת:

מיטל שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 112.2). הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 67- מצוין!) , הטריגליצרידים צריכים להיות נמוכים מ- 150 (אצלך 137) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (206.5). כך שמבחינת הערכים הם תקינים. ה-HDL שהוא הכולסטרול הטוב הוא גבוה וזה מצויין. הטריגליצרידים מעט גבוהים אך עדיין בגבול הנורמה. האם את נוטלת גולולות למניעת הריון? משום שיש להן לרוב השפעה על רמות הכולסטרול והטריגליצרידים. במידה ואת אכן נוטלת גלולות כאלו, גשי לרופא/ת הנשים שלך והיוועצי בנוגע להחלפת סוג הגלולה. אם אינך נוטלת גלולות את יכולה להיוועץ ברופא המשפחה שלך, ממנו תוכלי לבקש הפניה לייעוץ תזונתי. בל אופן לאור הערכים שציינת איני חושבת שיש מקום לדאגה. לגבי ויטמין D: מחסור בויטמין D נפוץ באוכלוסיה בארץ, זאת למרבה האירוניה משום שייצור ויטמין D בגוף מתרחש בעקבות חשיפה לשמש. אולם חשיפה מועטה לשמש וכן התגוננות ממנה מפחיתה את ייצור הויטמין בגוף וכך נוצר המחסור. היום מקובל לקבל השלמה של ויטמין D בתוסף תזונה. אני ממליצה לך ליטול 2000 יחב"ל של ויטמין D ביום. לחברת סופהרב יש טיפות של ויטמין D-1000. כלומר תצטרכי לקחת ממנו 2 טיפות ביום (ניתן לקחת את 2 הטיפות יחד) אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

15/01/2012 | 12:20 | מאת: מיטל

היי עדי, המון תודה על התשובה המפורטת ועל ההרגעה:) אני אכן נוטלת גלולות ואפנה לרופא שלי. שוב תודה ושבוע טוב, מיטל