שאלה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

26/12/2011 | 17:39 | מאת: רונית

שלום! אני אוכלת סוכריות אך ורק ללא סוכר, בד"כ אלו סוכריות must של עלית שבהן יש את הממתיקים איזומלט וסוכרלוז. לאחרונה יצא לי לאכול גם כמה סוכריות אחרות, גם הן ללא סוכר, שבהן יש את הממתיק aspartame וגם את הממתיק acesulfame-K . האם הממתיקים איזומלט וסוכרלוז בריאים יותר מהממתיקים האחרים שציינתי ולכן עדיף לאכול סוכריות המכילות אותן או שזה לא משנה? והאם הממתיק aspartame הוא בעייתי מבחינה בריאותית, כפי שקראתי במקום כלשהוא? תודה.

27/12/2011 | 10:05 | מאת:

שלום רב, הממתיקים סוכרלוז ואיזומלט מבוססים על מרכיבים של סוכר אך לא מתפרקים כמוהו בגוף. הם מתוקים כמוהו ואף יותר ממנו אך לא מעלים את רמת הסוכר בדם. בנוגע לאספרטם, יש הרבה מחלוקות בנוגע להשפעות הבריאותיות של אספרטם. יש טענה שהוא גורם לבעיות בריאותיות. למרות ששום מחקר מדעי לא הראה כך. יחד עם זאת אספרטם מתפרק בגוף לחומרים שעלולים להזיק ולכן רצוי להמעיט בצריכתו. חשוב לציין כי הכמות שנצרכת בממצוע ע"י בני אדם היא נמוכה מהכמות המזיקה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל